Vízilabda

2 órája

Újabb bravúrgyőzelem a Szolnoki Dózsától

A vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata Kovács Gergő utolsó másodpercben lőtt góljával 12–11-re nyert az elmúlt évadban bajnoki és kupa ezüstérmes Vasas fővárosi otthonában.

Varga Csaba

A kupa sorsolásakor nem állt Fortuna a szolnokiak mellé, hiszen az évadban döntős, BL-főtáblás Vasas csapatát húzták ki ellenfélnek a négyes döntőbe jutásért folyó páros csatában. A szolnokiak soraiban nem szerepelhetett a szemsérüléssel bajlódó Teleki András.

Szolnoki Dózsa
A szolnoki csapat fogadóelőnnyel várja a szombati visszavágót
Fotó: Nagy Balázs

VasasPlaket–Szolnoki Dózsa Praktiker 11–12 (3–5, 1–1, 5–4, 2–2)

A Vasas gólszerzői: Dedovics 2, Gaszt 2, Durdic2, Lakatos 1, Sélley Rauscher 1, Dala1, Bátori 1, Batizi 1.

SZOLNOK: Józsa – SCHMÖLCZ 2, KOVÁCS, G. 4, Vámosi, BEDŐ 1, Zerinváry 1, Kakstedter 1. Csere: Bányai (kapus), Simon D., Fedac, Krasznai B. 1, SZABÓ B. 2, Böröczky, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

Az egykori Vasas játékos, Bedő Krisztián lőtte excsapata hálójába a meccs első gólját. Majd kisvártatva Krasznai Bendegúz növelte az övéi előnyét. Nem hagyta magát a Vasas, a volt szolnoki szélső, Bátori Bence szépített. A szolnoki csapat azonban kontrollálta a játékot, jó védekezésből kiindulva további négy találatot ért el az első félidőben, 4–6. A térfélcsere után megindult az üldözőverseny, a hazaiak többször is egyenlítettek, de a Dózsa rendre megszerezte újra a vezetést. Sőt Schmölcz Norman lövésével egygólos előnnyel várták a zárónegyedet, 9–10. Továbbra is forrt a jó öreg Komjádi uszoda vize, a Vasas a hajrában behozta hátrányát, ám az utolsó másodpercben a Dózsa csapatkapitánya, Kovács Gergő eldöntötte az odavágó sorsát, 11–12.

Természetesen nincs még vége a párharcnak, a visszavágót, ami szintén pokoli nagy csatának ígérkezik, szombaton 16.30-tól a tiszaligeti Vízilabda Arénában rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában