Kosárlabda

Tegnap, 11:00

Olaj–OSE: újra hazai pályán játszik a csapat

A Kecskemét elleni szezonnyitó után újabb hazai bajnoki meccs vár az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatára, amely kedden 18 órától az MVM-OSE Lions gárdáját fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Egy biztos, az elkövetkező hetekben nem panaszkodhatnak tétlenségre a szolnoki kosarasok, hiszen az Oroszlány elleni meccs után csütörtökön Szegeden lépnek fel, jövő szerdán a FIBA Európa-kupában is bemutatkoznak – méghozzá  a Porto otthonában –, rá három napra pedig Sopronban lesz jelenésük a piros-feketéknek.

Olaj–OSE
Győzelemmel hangolt a csapat a hétvégén az Olaj–OSE mérkőzésre 
Fotó: Kiss János / Forrás: MW Archív

Maradjunk az Olaj–OSE-meccsnél, a keddi vendégeknek nem sikerült a rajt, ugyanis 81–73-ra kikaptak az NKA Pécs otthonában. Mint azt edzőjük, a korábban Szolnokon játékosként megforduló Váradi Kornél szóvá tette, vereségük oka volt többek között  a tíz kihagyott büntető, valamint az, hogy támadólepattanó csatát 17–5-re veszítették el. Erről is beszélt klubja honlapján a szakember.

Az Olaj egy nagyon fizikális csapat, agresszív védekezés és gyors játék jellemzi őket. 

– Fontos lesz kontrollálni a lepattanókat, amivel Pécsett sok problémánk volt – mondta Váradi. – Mindkét csapatnak kevés ideje volt a felkészülésre, így a mi esetünkben a regeneráción és a taktikán volt a hangsúly. Sok energiával és csapatként kell kosárlabdáznunk, hogy esélyt teremtsünk a győzelemhez.

A Szolnoki Olaj hat ponttal, 75–69-re verte a rajton a Kecskemétet, játékban azonban sokkal nagyobb különbség volt a két rivális között. Mindegyik statisztikai mutatóban jobbak voltak a Tisza-partiak, akik a vége előtt öt perccel 70–50-re vezettek, így bizony nagyon kár volt a hajrában bekövetkezett 5–19-es részeredményt hozó rövidzárlatért.


– Természetesen hazai pályán a győzelem megszerzése a célunk, emellett szeretnénk fejlődni ahhoz képest, amit a Kecskemét ellen mutattunk – mondta a bb1.hu-nak Oliver Vidin, az Olaj vezetőedzője. – Most 40 percen keresztül maximális intenzitásra és fókuszra lesz szükség ahhoz, hogy sikeresek lehessünk, de kulcs lesz a lepattanózás is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában