Labdarúgás

3 órája

Vármegye I.: a középpályán dőlhet el az újoncok párharca

Újoncok csatáját rendeznek a vármegye I.-ben, miután a tizedik fordulóban a Jászapáti VSE a Tiszaszentimre KSE együttesét fogadja. A mérkőzést a vendégek várhatják kedvezőbb helyzetből, de a jászságiak hazai pályán otthon szeretnék tartani a három pontot.

Kovács Levente

A vármegye I. tizedik fordulója több érdekes párharcot is tartogat. Kezdve az éllovas Törökszentmiklósi FC és a harmadik Jászberényi FC találkozójával, ám ennek a mérkőzésnek a tétje valószínűleg tavasszal sokkal nagyobb lesz, emiatt is ezen a héten a két újonc párharcával, a Jászapáti VSE és a Tiszaszentimre KSE mérkőzésével foglalkozunk kiemelten.

Jászapáti VSE, Varga Péter, vármegye I., labdarúgás
Varga Péterék (labdával) második győzelmükre hajtanak a szezonban, a Jászapáti VSE otthon tartaná a három pontot a Tiszaszentimre KSE ellen
Fotó: Pesti József/ MW-archív

Jászapáti VSE–Tiszaszentimre KSE

Szombat, 14.00

A vármegye I.-ben most találkozik először a Jászapáti és a Tiszaszentimre együttese, hiszen tavaly még mindketten a másodosztályban szerepeltek. A jászságiak bajnokként jutottak fel, míg a Szentimre öt ponttal lemaradva a második helyen zárt.

Az előző idényben háromszor találkoztak egymással a felek a vármegye II.-ben, ahol a Jászapáti és a Tiszaszentimre is 2–0-ra nyert hazai pályán, míg a harmadik találkozón 1–1-es döntetlen született.

Az idei szezonban kilenc fordulót követően a Szoboszlai Zsolt együttese áll jobban, mivel az elmúlt három mérkőzésén veretlen maradt, legyőzte a Cserkeszőlőt (2–0) és a Tiszagyendát (3–2), legutóbb pedig a Törökszentmiklós ellen ért el bravúros döntetlent (1–1).

A Jászapáti csak a Kenderest tudta felülmúlni (3–2), emellett pedig ikszelt azokkal, melyeket a Szentimre legyőzött – a Cserkeszőlővel 2–2-t, a Tiszagyendával 0–0-t játszottak a jászságiak.
A hazaiaktól Urbán Marcell játékára biztosan nem számíthat Menyhárt Dániel, mellette pedig több játékos szereplése is kérdéses, míg a vendégektől  mindenki hadra fogható lesz szombaton a két újonc párharcán.

Mesterszemmel

Menyhárt Dániel, a Jászapáti vezetőedzője: – Nem teljesen úgy alakultak az első mérkőzések, ahogy terveztük, a sérüléshullám továbbra is súlytja a csapatunkat. Több ponthullajtás is a rutintalanságunknak tudható be és bízom benne, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján hazai pályán végre itthon tudjuk tartani a három pontot. Ugyanabban a szellemben játszunk majd, mint eddig, nem készülünk különösen erre  a mérkőzésre, a saját játékunkat szeretnénk játszani, és remélem, hogy az ellenfél fölé tudunk kerekedni. Agresszív, fizikális és iramban magas szintű mérkőzésre számítok, amely a középpályán dőlhet el, hogy melyik csapat tudja majd jobban érvényesíteni az akaratát. A stabil védekezésre alapozunk, ebből a kontratámadások helyett szeretnénk felépített támadásokat vezetni, szeretnénk uralni a mérkőzést és a helyzeteinket kihasználva megnyerni a meccset.

Szoboszlai Zsolt, a Tiszaszentimre vezetőedzője: – Nem volt kegyes a sorsolásunk a szezon elején, azóta már akadtak olyan meccsek, ahol több keresnivalónk volt. Az edzéslátogatottságunk is javult, a játékosok pedig elhiszik és tesznek is érte, hogy bennmaradjunk ebben az osztályban. Szeretnénk hétvégén is megszerezni a három pontot, főleg kontrákra építünk majd. Arra számítunk, hogy az Apáti hazai pályán, saját közönsége előtt támadólag lép majd fel, mi pedig bízunk abban, hogy a helyzeteinket jó százalékban tudjuk majd kihasználni. Rengeteg párharcra számítok, fontos lesz, hogy ki nyerhet majd többet, mert úgy gondolom, hogy a középpályán dőlhet el a meccs.  

További párosítások: Szombat: Lurkó Focimánia–Mezőtúr, Kenderes–Rákóczifalva, Törökszentmiklós–Jászberény, Tiszagyenda–Jászfényszaru, Szajol–Tószeg, 14.00. Vasárnap: Jánoshida–Kunszentmárton, Cserkeszőlő–Kisújszállás, 14.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában