Változik a helyzet

2024.09.16. 09:30

Elmúlt a tűzveszély, visszavonták a tilalmat a Jászkunságban is

Az elmúlt napokban hullott tetemes mennyiségű csapadék megtette hatását. A Jászkunságban is megszűnt a tűzgyújtási tilalom.

Rimóczi Ágnes

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeptember 16-tól Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben is visszavonja a hosszú ideje fennálló rendelkezést. Nincs már tűzgyújtási tilalom a térségünkben.

tűzgyújtási tilalom
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A Tűz Időjárási Index alapján az éghető könnyű biomassza országszerte átnedvesedett annyira, hogy az már tűzveszélyt nem okoz. Erre való tekintettel a Nébih, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) egyetértésével, a még tűzgyújtási tilalommal érintett alföldi vármegyékben is visszavonja rendelkezését – adta hírül a Nébih. Korábban nyugat felől haladva fokozatosan vonták vissza a tilalmat, így immár Magyarország teljes területén engedélyezett a tűzgyújtás. – Természetesen csak a jogszabályi előírások betartása mellett. Erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyeken szabad tüzet rakni, melynek szabályairól a www.erdotuz.hu oldalon olvashatnak további információkat az érdeklődők – hívta fel a figyelmet a hatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában