MOL Magyar Kupa

2024.09.14. 18:23

Idegenben, büntetőkkel jutott tovább a Tiszafüred

Egy végletekig kiélezett, idegtépő mérkőzésen, a hosszabbítás utáni büntetők megnyerésével jutott a MOL Magyar Kupa legjobb harminckettő együttese közé a Tiszafüred csapata.

Jegesi László

Messzire, így nagyon sokat, ráadásul egy jó csapathoz kellett utaznia a legjobb harminckettő közé jutásért vívott találkozóra a Tiszafüred gárdájának - nem lehet azt mondani, hogy Dorcsák Zoltán kívánság listáján a Kaposvár szerepelt a legelőkelőbb helyen.

mol magyar kupa,tiszafüred
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Kaposvári Rákóczi - Facultas-Tiszafüredi VSE 1-1 (0-1, 1-1, 1-1, büntetőkkel 0-3)

Kaposvár, 200 néző, vezette: Farkas Tibor (Sinkovicz, Végh M.)

Gólszerzők: Hadaró (77.), ill. Pap Zs. (36.)

Tiszafüred: TAJTI B. - MAJOR M., BÉNYEI, ARANYOS (Dibusz 91.) - Kovács D. (Szövetes 91.), BARZSÓ, Mácsai (Karmacsi 86.), Engel - Pataki (Ballók B. 75.), Trencsényi, PAP ZS. Edző: Dorcsák Zoltán.

Nagyon bekezdtek a csapatok, az első hét percben annyi esemény történt a pályán, mint máskor egy mérkőzés alatt összesen. Kaposvári helyzettel indult a találkozó, majd Pap Zsolt elől kellett tisztáznia a hazai védelemnek.

 Szinte azonnal újabb lehetőség adódott a vendéglátó előtt, később pedig Trencsényi veszélyeztetett. Nem volt megállás ezután sem, Pataki Viktor egyedül léphetett ki, ám lövését a pályaválasztó hálóőre lábbal hárította. Tíz perccel a félidő vége előtt érett góllá a vendégek sokadik helyzete, ekkor Pap Zs. próbálkozása a kapusban még elakadt ugyan, de a kipattanót a Tiszafüred támadója könnyed mozdulattal pofozta a hálóba (0-1).

Fordulás után a csatár pedig akár el is dönthette volna a találkozó sorsát, nagy ziccerét Horváth bravúrral tornáztak ki. Néhány perc múlva ugyanő túlzott önzetlensége miatt maradt változatlan az eredmény. Úgy tűnt, hogy ez a meccs a Facultas balszélsőjéről szól, Pap Zsolt a játékrész közepén már a kapus mellett is el gurította a labdát, de a gólvonalról tisztázott egy védő. Nem úgy a másik kapu előtt, a sok kihagyott vendég lehetőség megbosszulta magát és a hazai gárda egyenlíteni tudott (1-1).

A hosszabbítás első felében leginkább a Kaposvár kapuja előtt zajlottak az események, de nem sikerült újból előnyhöz jutnia Dorcsák Zoltán fiainak.

Az utolsó tizenöt percben már itt is, ott is adódott lehetőség a győztes találatot  mind a két csapat megszerezhette volna, de kimaradtak a helyzetek, így büntetőkre került sor. Itt már nem maradt kérdés, a Facultas három belőtt tizenegyesére egyetlen kaposvári válsz sem érkezett, így a párbajt 3-0-ra nyerő vendégek jutottak a legjobb harminckettő közé.

Dorcsák Zoltán: A helyzetek alapján többször is eldönthettük volna a magunk javára a párharcot, de hadilábon álltunk ma a góllövéssel. Egy-egy után szerencsénk is volt és a hosszabbításban akadtak a hazai oldalon is lehetőségek. Bebizonyítottuk, hogy a mi bajnokságunk van olyan erős, mint a dél-nyugati, úgy érzem, hogy megérdemelten jutottunk tovább.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában