Kosárlabda

2024.09.13. 18:24

Győzelemmel rajtolt az Olajbányász

A horvátországi Opatijában zajló Liburnia Kupa első elődöntőjében az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata 13 ponttal legyőzte a Sibenka Sibenik gárdáját.

Varga Csaba

Az Adria-parti városban az Olaj mellett a szlovén Zlatorog Lasko és két horvát együttes, a Sibenka Sibenik és a Kvarner Rijeka érdekelt a teszttornán.

szolnoki olajbányász
A piros mezes Olaj győzelméhez nem fért kétség
Fotó: Mészáros János

GKK Sibenka (horvát)–NHSZ-Szolnoki Olajbányász 72–85 (17–23, 21–23, 17–20, 17–19)

Olajbányász: Jovanovics 21/9, Lewis 23/15, Lukács 7/3, Aimaq 9, Peringer 7. Csere: Pallai 6/6, Krnjajszki 6, Szubotics 4, Horváth Á. 2, Arabo, Rudner. Edző: Oliver Vidin.

A piros-feketéknél jó hír volt, hogy az előzőleg combizomhúzódással bajlódó Sztrahinja Jovanovics is pályára léphetett. Épp a szerb irányító hajszálpontos középtávoli dobásával indult a Sibenik–Olaj összecsapás. A szolnoki csapat végig kontrollálta a mérkőzést, közülük Jovanovics és Marcus Lewis különösen jól dobott, és a védekezésben sem volt gond, mindenki oda tette magát. Nem fért kétség a mieink győzelméhez.

Ezt követően játsszák a Rijeka–Lasko meccset. Az utóbbi párharc győztesével találkozik majd az Olaj a szombat esti döntőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában