Labdarúgás

12 órája

Alsóházi derbin fogadja a Tiszaföldvár SE a Szolnoki MÁV csapatát

Egy hét kihagyás után folytatódnak az NB III.-as bajnokság küzdelmei. A Délkeleti csoportban a hétközi győzelmének köszönhetően a Martfűi LSE előkelő pozícióba kerülve kezdi a sereghajtó elleni meccsét, az újabb vármegyei derbi pedig arról is hivatott dönteni, hogy képes lesz e a Tiszaföldvár SE vagy a Szolnoki MÁV nyerni, és kilépni a kiesőjelöltek táborából.

Jegesi László

Vármegyénk három csapata is dobogós helyről várja az NB III.-as bajnokság folytatását, míg a másik kettő – a Tiszaföldvár SE és a Szolnoki MÁV – egymással találkozik hétvégén, a győztes pedig jó eséllyel a kiesőzónából is elkerül.

Szolnoki MÁV, Tiszaföldvár SE, NB III.
Kálmán Szilárdék (sárga mezben) a Szolnoki MÁV ellen gyarapítanák pontjaikat hétvégén
Fotó: Nagy Balázs.

NB III., Északkeleti csoport

Nyíregyháza Spartacus FC II. (14.)–Karcagi SE (3.)

Vasárnap, 11.00

A bajnokságban és a kupában is menetel a Karcag, vagyis jó hangulatban várják a vasárnapi matinét. Varga Attila az elmúlt két hónap áldozatos munkáját, a játékosok példaértékű hozzáállását nevezte meg a siker zálogaként. Bár néha döcög a gépezet, az akarat átlendítette eddig a fiúkat a holtponton, a cél pedig az, hogy tovább fejlődjön játékuk. Egyetlen hiányzójuk sincs, edzőjüknek csak az okoz fejtörést, hogy kit hagyjon ki a csapatból, illetve a keretből. Az október végén sorra kerülő Kecskemét elleni kupatalálkozó is minden bizonnyal élesen tartja a labdarúgókat, akik saját közönségük előtt mérkőznek majd meg első osztályú riválisukkal. Mostani ellenfelük, a Nyíregyháza második csapata eddig nem kényeztette el szurkolóit jó eredményekkel, mindössze egy győzelmet aratott, azt is idegenben. Jó lesz vigyázni azért, mert a négy sikertelenül végződött találkozójukon csak minimális vereségeket szenvedtek el.

Facultas-Tiszafüredi VSE (2.)–Eger SE (4.)

Vasárnap, 16.00

A tabella második helyén tanyázó Tiszafüred a legnagyobb halat, a Ferencvárost fogta ki a kupában a legjobb tizenhat közé jutásért. Ez nemcsak a csapat játékosait, a várost is felpezsdítette, de a fókusz egyelőre a bajnokságon van. Ami akár további sikereket is hozhat, hiszen Dorcsák Zoltán együttese az Eger elleni összecsapás utáni öt mérkőzésén rendre a hátsó régióban fellelhető ellenfelekkel meccsel. A hazaiak továbbra is első számú gólfelelősük Kalmár Ferenc nélkül lépnek pályára, társai viszont valamennyien bevetésre készek. Az Eger nem lebecsülendő vetélytárs, salgótarjáni győzelmével a tarsolyában érkezik a Tisza-tó partjára és közvetlenül a dobogós helyek mögött várja az újabb megméretést.

NB III. Délkeleti csoport

Tiszaföldvár SE (15.)–Szolnoki MÁV FC (14.)

Vasárnap, 16.00

Évekkel korábban talán senki nem gondolta volna, hogy egy ilyen párosítás bármilyen szintű bajnokságban létrejöhet. Azt meg végképp nem, hogy az NB III-ban kiesési rangadó lesz kettejük első találkozója. A mérkőző felek egyaránt két döntetlennel és öt vereséggel várják a mérkőzést, ráadásul még a gólkülönbségük is csaknem azonos. Szinte hihetetlen, de abban is egyeznek, hogy egyikük sem játszott még saját pályáján meccset ebben a szezonban, a hazai gárdának ez lesz a premier e tekintetben, míg a MÁV október 13-án a Tiszakécskét fogadhatja először a Tiszaligeti Stadionban. Ráadásul Brlázs Gábor személyében új edzővel mutatkozik be közönségének a Tiszaföldvár, amely keretében Háda Zoltán kivételével mindenki egészséges. A Szolnok abban mindenképp különbözik ellenfelétől, hogy ott edzőváltás nem történt a kispadon. Remélik a Tisza partján azért, hogy játékban is felülkerekedhet csapatuk, a mezőnyhöz való közelebb zárkózáshoz mindenképp győzelemre lesz szükségük Lengyel Béláéknak.

Meton-FC Dabas SE (16.)–Martfűi LSE (2.)

Vasárnap, 16.00

A hétközi előrehozott mérkőzésen aratott győzelmének köszönhetően az első ESMTK csapatával azonos pontszámmal állva a második helyre ugrott a tabellán a Martfű. Még ha ez a pozíció ideiglenes is, teljesítménye mindenképp megsüvegelendő az előző szezonban még újonc együttestől. A szerdai meccs első félideje nagyon jól sikerült martfűi szempontból, de a másodikban szerzett gól után kissé szétesett játéka. A Dabas jelenleg az utolsó helyen áll, mindhárom hazai összecsapását elveszítette, de azt a luxust, hogy ne koncentráljanak játékosai a találkozó végéig, mégsem engedheti majd meg Koncz Zsolt csapata vasárnap. Ellenfele is szeretné megszerezni első győzelmét a bajnokságban, és ezért mindent el követ majd – a Martfű viszont folytatná jó szereplését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában