Kosárlabda

2 órája

A rajt előtt áll a kosárlabdázok második vonala

A hétvégén a második vonalban is útjára indul a kosárlabda. A Jászberényi KSE vasárnap 16 órakor a BKG Prima Akadémia szigetszentmiklósi otthonában rajtol a bajnokságban.

Varga Csaba

Az előzményekről annyit, hogy régiónkat most már csak egy csapat, a Jászberényi KSE képviseli, mivel az elmúlt évadban harmadik helyezett Ceglédi KE anyagi problémái miatt visszalépett a küzdelmektől. Mivel a CKE visszalépése és egyben kizárása csak augusztus elején történt meg, ezért a helyükre már nem találtak beugrót, így rendhagyó módon 13 együttes indul majd a másodosztályban.

Jászberényi KSE, kosárlabda
Csaba György jó játékára nagy szüksége lesz Jászberényi KSE-nek
Forrás:  hunbasket.hu

A lebonyolításról és a versenykiírásról dióhéjban annyit, hogy az alapszakasz oda-visszavágós párharcai után a playoff meccsei következnek. Mint tudjuk, az A csoportban megszűnik a fiatalszabály, a másodosztályban viszont nem, ezért egy hazai nevelésű, 2004. január 1-én vagy utána született játékosnak a pályán kell tartózkodnia. A külföldiek közül továbbra is csak egy kosárlabdázót nevezhetnek a csapatok.

Elégedettek az edzői munkával

A Jászberényi KSE négy esztendeje búcsúzott az élvonaltól, azóta nem sikerült visszaverekednie magát az A csoportba. A legközelebb 2021-ben álltak hozzá, de alulmaradtak a Honvéddal szembeni bajnoki döntőben. Tavaly a kilencedik helyen zártak Puskás Artúr edző tanítványai, az utóbb emlegetett szakember munkájával elégedettek a vezetők, hiszen nyáron három évadra szóló szerződést kötöttek vele.

Megerősítette a keretét a Jászberényi KSE

A tavalyi szezon csapatából Oroszi Bence, Bóka-Magó Áron, Dékány Imre és Német Ákos maradt meg hírmondónak, a juniorok közül pedig Hamar Barnabás, Csomós Kristóf, Sárközi Zsombor és Szálkay Gordon kaphat majd lehetőséget a bizonyításra.

Az egykoron Jászberényben is megfordult játékosok, mint James Kinney, Pintér Dávid, illetve Zsók Áron, majd egy hete az egykori Olaj-nevelés, a CKE-vel jó szezont záró Csaba György érkezett soraikba. Velük próbálják meg kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást a jászsági kék-fehérek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában