Hagyomány

2024.09.09. 14:00

Több mint hatszázan álltak rajthoz az árokszállási futófesztiválon

A 2017-ben újjászervezett rendezvény több évtizedes helyi tömegsport hagyományt visz tovább.

Pesti József

Sportolásra kiválóan alkalmas, kellemes időben rendezték meg a Fut-Árok elnevezésű futóversenyt az elmúlt hétvégén Jászárokszálláson. Az egyre népszerűbb összejövetel célja továbbra is a közösség építése, fellendítése és természetesen a futás népszerűsítése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az ország távolabbi pontjáról is érkeztek versenyzők.

Több mint hatszázan futottak az idei futófesztiválon
Fotó: Pesti József

Az idei megmérettetésre több mint hatszázan húztak futócipőt. A legnépszerűbb táv a 3300 méter volt, de a jobban felkészültek 6600 méteren indulhattak. Idén is meghirdették az ún. kéklámpás futamot, amelyen mentősök, rendőrök és tűzoltók álltak rajthoz. Külön rangsorolták a családi és csapatversenyre nevezetteket, volt 300 méteres ovis futás és nem utolsó sorban díjazták a legfiatalabb és a legidősebb indulót.

A rendezvény fő támogatását idén is a városi önkormányzat vállalta magára. Mellette helyi cégek, vállalkozások segítették a verseny létrejöttét, melyen a dobogósok díjazása sem maradt el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában