Labdarúgás

2024.08.26. 10:00

Tizenegy csapat méreti meg magát a vármegye III-ban

Tizenegy csapattal, de az előző szezonhoz képest ezúttal a kettő helyett egy csoportban kezdődnek meg a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei III. osztály küzdelmei szeptember 7-én.

A vármegye III. 2023/2024-es kiírásának bajnokai és második helyezettjei – a Jászsági csoportból a Tiszaszőlős és a Tiszapüspöki, a Kunsági csoportból pedig a Zagyvarékas és az Újszász – a vármegye II-ben kezdik meg az új idényt. Az előző szezonban kizárt Cibakháza és a Tiszaderzs ezúttal nem adták le a nevezésüket a harmadosztály küzdelmeire, illetve a tavasszal rendre létszámproblémával küzdő Jászkisér sem indul az idei kiírásban, így alakult ki a tizenegy fős mezőny.

Jászjákóhalma, vármegye III
A Jászjákóhalma lehet a vármegye III. egyik bajnokesélyese
Forrás: MW Archív

A harmadosztály őszi fordulóiban tizenegy meccset rendeznek majd, a páratlan létszám miatt minden körben lesz egy szabadnapos együttes, a sort a Szolnok Fanatic kezdi majd. A téli szünet a november 18-i héttel kezdődik, tavasszal pedig március 22-én lépnek pályára először a csapatok. Bajnokot összesen huszonkét hétvége után avatnak, legkésőbb június elsején.

Három csapat emelkedhet ki a bajnokságból

A tavalyi erőviszonyok alapján a Jászjákóhalma emelkedhet ki a bajnokságból, amely együttes az előző szezonban a Zagyvarékas és az Újszász mögött a harmadik helyen végzett pontegyenlőséggel utóbbi csapat mögött, csupán a gólarányban és az egymás elleni eredményben mutatkozott  minimális különbség választotta el a bronzérmest a feljutástól.

A Kunság csoportban pedig a harmadik és negyedik helyen zárt Nagyiván és a Szolnok Fanatic volt versenyben az érmekért, utóbbi már tízpontos szakadékot alakított ki a szezon végére az ötödik helyezett Berekfürdő előtt. Így könnyen elképzelhető, hogy e három együttes közül kerül majd ki az előttünk álló évad bajnokcsapata.

Az első forduló érdekessége, hogy valamennyi mérkőzés olyan ellenfelek között zajlik, amelyek az előző kiírásban nem találkoztak egymással, ugyanis a páros egyik tagja a Jászági csoportban, míg a másik együttes a Kunsági csoportban volt érdekelt.

A vármegye III. első fordulójának párosításai

Szeptember 7.: Öcsöd–Kengyel, Nagyiván–Kőtelek, Kétpó–Jászszentandrás, 16.00. Szeptember 8.: Jászágó–Bánhalma, Jászjákóhalma–Berekfürdő, 16.00. Szabadnapos: Szolnoki Fanatic.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában