Homokművészet

2024.09.13. 14:18

Felbukkant egy krokodil a cibaki szigeten – utánajártunk, hogyan került oda!

Tűéles fogak, homokkal szórt test. A cibakházi homokpadot egy méretes jószág foglalta el a nyár utolsó napjaiban. Megtudtuk, mit keres egy krokodil a cibakházi szigeten.

Pakainé Pusztai Nóra

Mit keres egy krokodil a cibakházi szigeten? Minden úgy kezdődött, hogy még kihasználta a nyár utolsó napsugarait a cibakházi Horváth család, gondoltak egyet, és a minap kilátogattak Cibakháza természeti csodájára.

krokodil a cibakházi szigeten,homokszobor
Így épült a több méteres krokodil a cibakházi szigeten: Horváth Zsolt és családja készítették el a jószágot 
Forrás: Beküldött fotó

– Persze, hogy a gyerekeimtől jött az ötlet, hogy építsünk egy krokodil. Hát azonnal nekiálltunk, az egész család serényen dolgozott rajta – mondta Horváth Zsolt.

Sokak kedvence lett a krokodil a cibakházi szigeten

A cibakházi sziget jelentős részét elfoglalta az általuk homokból épített krokodil. A környéken élők csodájára jártak az alkotásnak, amiről a világhálón is kering néhány felvétel. Mi most megmutatjuk, hogyan készült a méretes hüllő. A testét, fejét, lábait homokból kialakították, ami igazán élethűre sikeredett. Az állat fogait kagylóból rakták ki az időről időre előbukkanó cibakházi szigeten.

Sokat dolgoztak azon, hogy a cibaki sziget krokodilja élethű legyen
Forrás: Beküldött fotó

– A lényt elneveztük a Cibakházi szigeti krokónak, úgy tűnik sokak örömére készült az állat – fogalmazott, majd hozzátette, jövőre talán még szebbre sikerül majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában