Labdarúgás

2024.08.21. 20:00

Kihasználná egy évnyi rutinját a Tiszagyenda

A második idényét kezdi meg a vármegye I-ben a Tiszagyenda, amely a 2023/2024-es idényben épphogy elkerülte a kiesést. Ezúttal viszont új edzővel és játékosokkal, valamint más taktikai hadrendben vágnak neki az őszi megméretéseknek.

Kiss Ádám

– Már az előző szezonban is részt vettem a felnőtt csapat körüli munkában, de csak másfél héttel ezelőtt tudtam meg, hogy az elődöm végleg feláll a kispadról – emlékezett vissza Boros Dávid, a Tiszagyenda vezetőedzője. – Tavaly csak az utolsó két fordulóban nem álltunk kieső helyen, de azt gondolom, hogy a vármegye I-es csapatok között a legkisebb településeként sikerként könyvelhetjük el, hogy a legelső szezonban bennmaradtunk, ráadásul mi lettünk a legsportszerűbb csapat is.

Tiszagyenda,labdarúgás, vármegye I
Új taktikai hadrenddel készül a kékmezes Tiszagyenda
Fotó: Nagy Balázs

Rosszul sikerült a Tiszagyenda felkészülése, de a motiváció töretlen

A felkészülés július közepén kezdődött Tiszagyendán, de az edzői poszt körüli huzavona miatt nem úgy sikeredett, ahogyan azt eltervezték.

– Nem igazán volt egybetartva a csapat, bár a mag – ha nem is nagy létszámban –, részt vett az edzéseken. A gyakorló meccsekre viszont a keret zöme el tudott jönni, de ezzel együtt is nagyon gyengére sikerült a nyári tréning. Csak az elmúlt szűk két hétben kezdtünk el keményebben edzeni, de a játékosok már tudják, hogy ebbe most bele kell tenni az energiát, mert van még lemaradásunk.

Az átigazolások során Havellant Ferenc érkezett a kapuba Kunmadarasról, Tálas Dávid pedig a Szolnok Fanatictól, Lukács Dávid viszont Tiszapüspökibe távozott. Így Tasi Istvánra, a Tiszagyenda „örökös hálóőrére” középhátvédként számít majd az edző.

– Azt érzem, hogy a hangulat egyre jobb, elsősorban a fiatalokat próbájuk beépíteni a csapatba, általuk pedig mindenki nagyon motivált. A felkészülési mérkőzéseink nem sikerültek jók, Egyekkel 3–3-at játszottunk, Tiszaszentimrét pedig 2–0-ra legyőztük, de kikaptunk Fegyvernektől (3–2), Kunhegyestől (4–3) és Tiszaszőlőstől is (3–1). Egyelőre nem mindegyik játékosnak találtuk meg a posztját, és formációt is váltottunk a tavalyi évhez képest. Négy védővel és három támadóval szeretnénk játszani, de persze ezt még gyakorolnunk kell.

Kulcsjátékosok bajlódnak sérüléssel

A bajnoki rajt előtt két meghatározó játékos is megsérült, Rézsó Gábor még legalább három-négy hétig nem játszhat vakbélműtétje után, Boros Benedek pedig térdsérülése ellenére is vállalja a játékot.

– Ők a csapat húzóemberei, a fiataloknak hozzájuk kell felnőni, hogy aztán egy ütőképes csapatot tudjunk összehozni, amely meg tud ragadni az elsőosztály középmezőnyében. Egy évvel rutinosabbak lettünk, ennyi helyzeti előnyünk van a frissen feljutókkal szemben. Ismerjük a viszonyokat, de egy biztos, nem megyünk el úgy meccsre, hogy csak tudjuk le, mert úgyis kikapunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában