Labdarúgás

2024.08.21. 11:50

Támadófocit játszana az újjáalakult Rákóczifalva

Új csapat épül Rákóczifalván, az újonnan kinevezett vezetőedző, Komáromi György határozott elképzelésekkel kezdte meg a munkát bő egy hónappal ezelőtt az előző szezonban a vármegye I-es bajnokság tizedik helyén végzett csapatnál. A rutinos mag megtartása mellett a fiatalokra is építkezve várják az első fordulót, és az előző szezonhoz képest jobb eredményeket szeretnének elérni.

Kiss Ádám

A tizedik helyen végzett a Rákóczifalva a vármegye I. előző kiírásában, lemaradása azonban tetemesnek mondható tizennégy pont volt a mezőny első feléhez képest. A nyári szünetben azonban jelentős változások történtek a csapat háza táján. A több mint egy évtizede a felnőttegyüttest irányító, a 2012/2013-as szezonban a megyei II. osztályú bajnoki címet és az ezzel járó első osztályú szereplést kiharcoló Ruskó Zsolt helyét Komáromi György vette át a kispadon.

Rákóczifalva
Jelentős változáson ment keresztül a kék mezes Rákóczifalva kerete a nyár folyamán 
Fotó: Mészáros János

– Amikor felkértek, hogy vállaljam el a felnőttcsapat vezetését, nem mondtam azonnal igent – mesélt az előző szezonban a Rákóczifalva U19-es csapatával bajnoki címet nyert Komáromi a kinevezésének hátteréről. – Volt egy elképzelésem, hogy kiket szeretnék a csapatban látni, így elkezdtem telefonálgatni, és felkerestem azokat a játékosokat, akikkel szívesen elkezdtem volna a közös munkát. 

Az újonnan kinevezett vezetőedző régóta dolgozik az utánpótlásban, így elsősorban a környékbeli fiatalokkal számolt, például több tiszaföldvári focistát is megkeresett. Így érkezett a csapathoz Gonda Róbert, Molnár Dániel, Udvarnoki Bence és Huszár Szabolcs is. Törökszentmiklósról Ladányi Dániel és Ladányi Ármin tette át a székhelyét Falvára. Az érkezők között van Nagy Kristóf (Hajdúhadház), Márkus Olivér (Tiszakécske), Kormos Máté (Cserkeszőlő) és Vadas Gergő (Martfű) is, valamint sikerült reaktiválni Kiss Pált és Kecskés Dénest, akik az elmúlt időben nem játszottak. 

Távozott a csapattól viszont Major Péter és Varga Krisztián (Jánoshida), Kómár Szabolcs (Szajol), Lipták Bencére és Telkes-Tóth Péterre pedig iskolai elfoglaltságaik miatt nem számíthat a nyakunkon lévő szezonban Komáromi György vezetőedző. 

– Július elején kezdtük el a felkészülést, heti három edzést tartok, hétvégén pedig edzőmeccset játszunk – beszélt az alapozásról a szakember. – Véleményem szerint az elmúlt idényben nem volt megfelelő az edzéslátogatottság. Nyáron természetes, hogy a szabadságok és a nyaralások miatt változó a jelenlét, annak viszont örülök, hogy úgy érzem, mindezekkel együtt nem az utolsó helyre teszik a játékosok a focit, jó létszámmal vesznek részt a tréningeken. 

A Rákóczifalva edzőmérkőzései:

Szajol–Rákóczifalva 3:0, KUTE–Rákóczifalva 2:2, Újszász–Rákóczifalva 2:3, Tiszakécske II.–Rákóczifalva 3:5.

– Leginkább vármegye II-es ellenfelekkel találkoztunk a felkészülés során, viszont múlt hétre sikerült lekötnünk egy gyakorló találkozót a Tiszakécske II.-vel, amely együttes az előző szezonban megnyerte a Bács-Kiskun vármegyei I-es bajnokságot. Kipróbáltunk egy új taktikát, amelynek meg is lett az eredménye, a 70. percben már 5–0-ra vezettünk. Még az ottaniak is megdicsérték a csapatot a mutatott játéka miatt, és az erőnléten is látszott, hogy sikeres volt az alapozás. Persze a bajnoki rajtig van még egy-két dolog, amit csiszolni szeretnénk. Például egy korábbi támadójátékosra szélső védőként számítok a jövőben, az ő szerepét kell még begyakorolni, de a héten már a Jászfényszaru elleni bajnoki rajtra készülünk. Mindenesetre az én fejemben már összeállt a kép.

A közeljövő célkitűzéseiről is kérdeztük Komáromi Györgyöt, de egyelőre nem bocsátkozott jóslásokba.

– Nem ismerem a mezőnyt, nem tudjuk, hogy kinek hogy sikerült a nyári felkészülés. Bízom benne, hogy erőnlétben felvesszük a versenyt a riválisokkal, és mivel úgy gondolom, hogy ügyes játékosaink vannak, mindenképpen támadófocit szeretnénk játszani. Fiatal a csapatunk, de a rutinos öreg rókákkal a pálya tengelyén bízom abban, hogy a tabella első felében végzünk majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában