MOL Magyar Kupa

2024.08.24. 20:29

A tizenegyes párbaj döntött a Monor javára

A bajnokságot kiválóan kezdő Monor mellett szóltak az esélyek, a Szolnok inkább abban bízhatott, hogy nem fog ki jó napot ellenfele. Persze magában is szeretett volna hinni Horváth Csaba együttese, a tréner leginkább csapatának tavaszi formáját szerette volna már viszontlátni. Az sem kedvezett persze a MÁV gárdájának hogy hetek óta idegen környezetben kellene valami maradandót alkotniuk.

Jegesi László

A MÁV mindent elkövetett, hogy javítson idei mérlegén, a rendes játékidőben döntetlenre végzett esélyesebb ellenfelével szemben. A hosszabbítás utáni tizenegyes párbajban azonban elbukott, így ezúttal is sem érte sikerélmény a csapatot.

Mol magyar kupa,foci sport
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Szolnoki MÁV FC - Monor SE 2-2 (1-1) tizenegyesekkel 3-4.

Üllő, 100 néző, vezette: Sveda Marcell (Nagy V., Szabó D.)

Gólszerzők: Iván M. (38.), Dósa (48.), ill. Hadnagy (30.), Bálint (61.)

Szolnok: Csáki - Sitku (Lengyel G. 98.), Kópis, Kardos, Pinto (Bogdán B. 87.) - Lengyel B., Tisza, Dósa (Barna V. 63.) - Dudok, Annus, Iván M. (Csanádi 83.). Edző: Horváth Csaba.

Jól kezdett pedig a csapat, több lehetősége is adódott a vezetés megszerzésére. Mégis a Monor jutott előnyhöz, egyik szögletük után ugyanis elaludt a szolnoki védelem (0-1). Lengyel Béla mesteri gólpasszát követően azonban Iván Milán egyenlített, így döntetlen állással vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után a vezetést is magához ragadta a pályaválasztó Dósa Zsombor révén (2-1), de a Monor sem hagyta magát és egalizált. Hosszabbítás következett, amelyben a győzelmet is megszerezhette volna a MÁV, de nem tudott élni nagy helyzetével. Büntetőpárbajra került sor, amelyen a Pest vármegyei együttes bizonyult jobbnak, mivel ellenfelük két ízben is hibázott. Győzelmével a Monor jutott a legjobb hatvannégy csapat közé.

Horváth Csaba: Sokat tettünk a győzelemért, de a tizenegyes párbajban a szerencse is elpártolt tőlünk. Jót tett volna a lelkünknek, ha sikerül továbbjutnunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában