Labdarúgás

2024.08.23. 07:00

A bajnoki cím a cél Jászberényben

Remek szezont futott a 2023/2024-es idényben a Jászberény, a második helyen végeztek a vármegye I-es bajnokságban. Bár lemaradása tetemes volt a Tiszaföldvár mögött, az előttük álló szezonban egyértelműen a bajnoki címért és az ezzel járó feljutás lehetőségéért harcol Besenyi Gábor csapata.

Kiss Ádám

Egy fordulóval a vármegye I-es bajnokság vége előtt biztosította be ezüstérmet a Jászberény, amely célja ezúttal a bajnoki cím megszerzése. Az előző szezonról, a nyári felkészülésről és a csapat előtt álló megméretésekről kérdeztük Besenyi Gábor vezetőedzőt.

Jászberény, labdarúgás, vármegye I.
Magasra tette a lécet a Jászberény, a vármegye I. bajnoki címét akarja megszerezni a csapat
Forrás: MW Archív

– Hogyan értékeli az együttes 2023/2024-es szereplését?

– Nagyon jól teljesített a csapat az előző szezonban. Az első hat hely megszerzése volt a célunk, végül a második helyen zártuk a bajnokságot, ami valamivel túllépte az elvárásainkat. Ezúttal viszont nagyon magasra tették a lécet a srácok, meg akarjuk nyerni a bajnokságot.

– Ennek megfelelően készülnek az őszi idényre?

– A hangulat jó a csapatnál, az én elvárásaim viszont sokkal nagyobbak, mint ahogy ez a nyár sikerült. Nem mondom, hogy ez volt a legrosszabb felkészülés, amit eddig produkáltunk, de voltam már elégedettebb. Többet kellett volna nyújtanunk az elmúlt másfél hónapban, hogy teljesen biztos legyek a dolgomban.

– Milyen tényezők hátráltatták a felkészülésüket?

– Sajnos a nyaralások miatt egy olyan hetet sem tudtunk végigcsinálni, amikor teljes volt a létszám. Ez nálunk egy kicsit mást jelent, mint a mezőny legtöbb csapatánál, mert az alapozás első két hetében heti öt edzést tartottam, később pedig négy edzés és két edzőmeccs volt a program.

– Hogyan sikerültek a felkészülési mérkőzések?

– Felemásan. Három vereség, egy döntetlen és két győzelem volt a mérlegünk. Bár az eredmények számomra másodlagosak a szezon ezen részében, gyakran voltam elégedetlen a mutatott játékkal.

– Melyik játékelemen kell még javítani a bajnoki rajtig?

– A támadások befejezésével az előző szezonban is hadilábon álltunk. Rengeteg helyzetet kidolgozunk, de a befejezésekbe gyakran csúszik hiba. A felkészülés első felében ennek biztosan oka volt a fáradtság, később viszont a koncentráció hiánya okozhatta a pontatlanságokat, amelyet remélem, hogy az első fordulókban javítani tudunk majd.

– Milyen változások történtek a játékoskeretben a nyáron?

– Sokkal mélyebb és erősebb lett a keretünk az előző szezonhoz képest. Ecsegi Zsolt és Pikó Martin Tiszaföldvárra, Bathó Edvin Jászalsószentgyörgyre igazolt, Kispál Dániel pedig abbahagyta a labdarúgást. A helyettük érkező játékosok viszont mind minőséget képviselnek. Aranyos Patrik Tószegről, Penczner László Tápióságról, Ludvig Zsombor Tiszafüredről,  Uj Milán Gyöngyösről, Vincze Gábor Jászapátiról tette át a székhelyét Berénybe. Sajnos nem számolhatok két sérült játékosommal, Németh Norbertnek és Petrányi Dánielnek ki kell hagyniuk az első néhány fordulót.

– Mit vár az idei szezontól?

– Véleményem szerint öt csapat lesz, aki odaérhet az első helyre a végelszámolásnál, ezek pedig a Jászfényszaru, a Kisújszállás, a Mezőtúr, a Törökszentmiklós és mi. Az első két fordulóban számunkra kötelező lesz a győzelem a Kunszentmárton és a Tiszaszentimre ellen, és kellenek is ezek a mérkőzések, hogy a nyári felkészülés után össze tudjuk szedni magunkat, szeretnénk hat pontot gyűjteni. Ugyanis ezek után a végső győzelemre is esélyes csapatokkal játszunk. Fontos, hogy hogyan jövünk ki az első öt meccsből, mert ha megfelelő mennyiségű pontot szerzünk, akkor reális esélyünk lesz a bajnoki címre. Ősszel szinte minden rangadót idegenben játsszuk majd – ezeken nem lesz egyszerű elhozni a három pontot –, de ha egy csapat bajnokságot akar nyerni, akkor ezeket a meccseket is hoznia kell. Ha még tavasszal is versenyben leszünk az elsőségért, akkor viszont óriási előnyt jelent majd, hogy otthon tudjuk fogadni legfőbb riválisainkat.

– Hogy érzi, mekkora nyomás van most a csapaton?

– Megnőttek az elvárások, amelyeket eddig még nem ugrottunk meg. De hiszem, hogy ebben a bajnokságban az a csapat tud jól teljesíteni, aki kőkeményen edz és végig futja a mérkőzést. A fiúk nagyon odateszik magukat a tréningeken, ami biztosan kifizetődik majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában