Kosárlabda

2024.07.03. 07:00

A fiatalon elhunyt Novák Áron tiszteletére rendeztek emléktornát

Hétvégén Jászberényben rendezték az I. Novák Áron emléktornát. Az esemény névadója a Jászberényi KSE fiatal kosárlabdázója volt, aki mindössze 23 évesen hunyt el egy évvel ezelőtt.

Kovács Levente

Hétvégén rendezték az I. Novák Áron emléktornát Jászberényben.

Novák Áron, emléktorna, Jászberényi KSE
Összesen tizenkilenc csapat nevezett az I. Novák Áron emléktornára
Fotó: MW-archív

– Az eseményt azért hoztuk létre, hogy megemlékezzünk egy nagyszerű sportolóról, aki sajnos fiatalon elhunyt – nyilatkozta hírportálunknak Szabó Martin, az emléktorna szervezője. – Az volt a fő célunk, hogy Áron ismerősei, barátai összegyűljenek és kicsit együtt legyünk. A torna elérte célját, a visszajelzésekből ítélve is mindenki jól érezte magát, így sikerült méltó módon megemlékeznünk Áronról. Szeretnénk hagyományt teremteni a tornával, és következő években is megrendezni az eseményt.

Novák Áront 2019-ben diagnosztizálták agydaganattal, majd négy évnyi kemény harc után végül feladta a küzdelmet szervezete és 2023. július 1-jén elhunyt a Jászberényi KSE kosárlabdázója
A tiszteletére rendezett emléktornára három korosztályban (U11, U14 és felnőtt) összesen tizenkilenc csapat adta le nevezését. Az együttesek 3x3-as szabályok szerint játszottak, a játékosok többsége pedig Jászberényből érkezett, de részt vettek a tornán más jászsági településekről, Szolnokról és Kecskemétről  is kosarasok.

Az U11-es és U14-es korosztályban mindössze két-két csapat nevezett, míg a felnőttek mezőnyében összesen tizenöt együttest versenyzett egymással.

A csapatok küzdelmei mellett büntetődobó-versenyt is rendeztek, melyet Német Ákos nyerte.

Az I. Novák Áron emléktorna csapatversenyeinek eredményei:

U11: 1.hely: U11 All-Stars (Tóth Levente, Molnár Martin, Kispál Péter), 2.hely: Palánk őrzői ( Kollár Kata, Kollár Kristóf, Varga Bence, Horváth Marcell).

U14: 1.hely: NKA (Tarkó Döme, Cseresznyés Mór, Farkas Bence, Lo Cheikh Ádám), 2.hely: Hagyj Legyen (Nagy Gergely, Kocza Barnabás, Kovács Nándor).

Felnőttek: 1.hely: 2001+Vili (Kaszás Márton, Kovács Ákos, Kovács Vilmos és Tóth Tibor), 2.hely: Szedd ki (Treba-Kovács János, Kelemen Kristóf, Sárközy Zsombor és Német Ákos), 3.hely: Retekegér (Rékasi Bojta Bendegúz, Czimmer Bence, Gilszki Erik és Bujáki Dániel).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában