Hagyományőrzés

3 órája

Örökzöld nóták csendültek fel a jászboldogházi dalostalálkozón

A házigazda Jászboldogházi Csillagvirág Énekkar Egyesület tíz kórust látott vendégül a minap a művelődési házban. A jászboldogházi dalostalálkozó a kapcsolatépítés jegyében vidám hangulatban telt.

Illés Anita

A közös éneklés örömét élhették át a jászboldogházi dalostalálkozó résztvevői október 19-én, szombaton a helyi művelődési házban. 

jászboldogházi dalostalálkozó
A Csillagvirág Énekkar Egyesület a közösségerősítés jegyében szervezte meg a jászboldogházi dalostalálkozót, melyen tíz kórus lépett fel 
Fotó: Beküldött fotó

Közös nótázás is színesítette a jászboldogházi dalostalálkozót 

Turócziné Teréki Erika, az egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte: a rendezvény célja a népdalköri közösségek közötti kapcsolatok építése, erősítése és megtartása, valamint a hagyományok ápolása és továbbadása. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő és Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester méltatta a tizenhárom éves boldogházi amatőr kórus munkáját. Az énekkar 2019-ben megkapta a „Jászboldogháza Községért” kitüntető díjat. Kiváló és három aranyminősítést értek el az országos népzenei minősítőn. 

A találkozó megnyitóján dr. Molnár Beáta, a Jász- Nagykun Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Vezetője kiemelte Sass Istvánné, az egyesület titkárának kiváló adminisztrációs és pályázatírói tevékenységét, mellyel a közösséget szolgálja – tájékoztatta hírportálunkat a Csillagvirág Énekkar Egyesület. A jó hangulatú összejövetelen fellépett a jánoshidai Aranytorkú Férfikar, a százbereki Bársonyvirág Népdalkör, a jászkiséri Búzavirág Népdalkör, a jászfényszarui Fehérakác Népdalkör, a Hidi Népdalkör, a jászfelsőszentgyörgyi Kéknefelejcs Népdalkör, a jászjákóhalmi Községi Népdalkör, a Jászberényi Kossuth Népdalkör, az újszászi Százszorszép Népdalkör és a Csillagvirág Énekkar Egyesület. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!