Magyar dalkincs

2 órája

A Pacsirták nyerték a jászdózsai zenei vetélkedőt

A magyar dalkincs értékeire, sokszínűségére hívták fel a figyelmet Jászdózsán. A Magyar Dal Napja alkalmából izgalmas vetélkedőre várták a zenekedvelőket.

Illés Anita

Tizenhat éves a Magyar Dal Napja. Presser Gábor kezdeményezésére először 2008-ban rendezték meg, s azóta szeptember második vasárnapján tartják. A magyar zene ünnepe alkalmából a jászdózsai Községi Könyvtár zenei vetélkedőt rendezett szeptember 14-én, szombaton a Petőfi Sándor Művelődési Házban. 

Magyar Dal Napja
Izgalmas vetélkedőt rendeztek a Magyar Dal Napja alkalmából Jászdózsán
Fotó: Jászdózsa Község facebook oldala

A Magyar Dal Napja összehozta a zenekedvelőket Jászdózsán 

A zenekedvelő csapatok különböző játékos feladatokat kaptak. Izgalmas volt például, amikor magyar slágereket, együtteseket, dalszövegeket, előadókat, vagy éppen videóklipeket kellett felismerniük. A vidám hangulatú vetélkedőt a Pacsirták (Jászjákóhalma) nyerték, második lett a helyi Mjúzik-Kell csapat, míg a harmadik helyen a Jászágói Dallamvadászok végeztek – számolt be az eredményekről közösségi oldalán a jászdózsai könyvtár. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!