Kiállítás

2 órája

Fényképeken az EU magyar projektjei Szolnokon

Egész ősz folyamán látogatható lesz a szolnoki RepTár kerítésén elhelyezett országos kültéri fényképkiállítás, amely hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából készült.

Mészáros Géza

A közelmúltban, még a Szolnok Napja alkalmából a vármegyeszékhelyen is megnyílt, és egész ősszel látogatható lesz a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban (amely egyébiránt ugyancsak az Európai Unió mintaprojektjeként valósult meg) az az országos kültéri fényképkiállítás, amelyet hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság magyarországi képviselete rendez az ország huszonkét pontján.

EU-projektek
Fényképkiállítást helyeztek el a szolnoki RepTár kerítésén az Unió által támogatott magyar projektekről
Fotó: László Cecília

A kiállítás stílszerűen húsz darab nagyméretű képen mutat be egy-egy sikeres uniós fejlesztést minden magyarországi vármegyéből, valamint a fővárosból. Noha ez csak néhány példa a több tízezer sikeres projekt közül, melyek az Európai Unió támogatásával valósultak meg országszerte az elmúlt két évtizedben, azonban a képek kiválasztása során a bizottság hazai képviselete arra törekedett, hogy a bemutatandó programok a hétköznapi élet és a gazdaság minél több területét felöleljék.

Magyarország 2004. május 1-je óta az Európai Unió teljes jogú tagja. A több évig tartó csatlakozási tárgyalások lezárulta után az EU-val való csatlakozási szerződést 2003 áprilisában írták alá Athénban. Magyarország 2007. december 21-én vált a schengeni megállapodás teljes jogú tagjává és ezzel a közös, belső határellenőrzések nélküli európai térség részévé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!