Hagyomány

2 órája

Húsz településről érkeztek az erdei futók Újszászra

Még az ország túlsó végéről is érkeztek futók Újszászra. A napokban rendezték meg az erdei futónapot.

Rimóczi Ágnes

Immár harminckilencedik alkalommal rendezték meg Újszászon az erdei futónapot a napokban. A rendezvénnyel párhuzamosan családi sportnap is várta a parkerdőbe kilátogatókat.

erdei futónap Újszász
Az erdei futónapra húsz településről érkeztek versenyzők. A résztvevők egy csoportja
Fotó: ujszasz.hu

A futóversenyen nem kevesebb mint húsz település futói vettek részt. A teljesség igénye nélkül érkeztek Abonyból, Andornaktályáról, Budapestről, Ceglédről, Csömörről, Érdről és, Salgótarjánról és Fótról, de még tatabányáról is. Persze közelebbről is „futottak”, így például Jászladány, Martfű, Mezőtúr és Zagyvarékas futói próbálták ki magukat a különböző távokon.

Íme az erdei futónap eredményei

A város honlapján olvasható beszámoló szerint Steinmacher Attila által tartott közös bemelegítés után a résztvevők nagy izgalommal készültek az első rajtra, ahol az óvodások mérték össze gyorsaságukat a 400 méteres erdei pályán. Itt az aquakid versenyeken is rendszeresen jól teljesítő abonyi Nagy Eszter nagy fölénnyel érkezett a célba. A Fergeteg Triatlon SE sportolóját Kovács Ambrus, majd Nagy Gréta követték. A lányoknál a legfiatalabb versenyző a ceglédi Budai Diána, a fiúnál pedig az abonyi Kerekes Kende volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában