Kulturális Örökség Napjai

3 órája

Látványosságból nincs hiány a kétnapos szolnoki „kulTúrán” – videóval, galériákkal

Ahová Szolnokon hétvégén lépünk, ott kultúra terem. Így telik a kétnapos Kulturális Örökség Napjai a vármegyeszékhelyen.

Mészáros Géza

Csak Szolnokon közel húsz intézmény nyitotta ki kapuit hétvégére a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat részeként. A legtöbb „műhely” interaktív programokkal szolgál, azaz bevonja a látogatókat különböző feladatokba.

Kulturális Örökség Napjai,Szolnok,múzeum
A Kulturális Örökség Napjai szolnoki programsorozatának legtöbb helyszíne interaktív programokkal szolgál, így a Damjanich János Múzeum restaurátorműhelye is
Fotó: Nagy Balázs

Vasárnap is folyatják a Kulturális Örökség Napjait

A Kulturális Örökség Napjai lebonyolítása eleve két napba fért bele, így a mozgalmas szombatot követően a vasárnap is az események utáni hajtóvadászat lesz az egyetemes kultúra iránt érdeklődőknek.

Nem könnyítette meg a szombati családi programtervet, hogy

a Kulturális Örökség Napja idén egybe esik a szolnoki Egészségnappal, valamint a Tiszaligeti Nappal egyaránt.

Ráadásul a két utóbbi nagyrendezvény helyszíne a vármegyeszékhely legterjedelmesebb zöldterülete, illetve a Városi Sportcsarnok, így többen azon morfondíroztak, hogy az érrendszerüket vizsgáltassák meg, vért adjanak, vagy pedig kerékpártúrára induljanak és kosarazzanak…

Szolnokon beléptidíj nélkül látogatható volt az Aba-Novák-Agóra, a Damjanich múzeum, a Tabáni Tájház, a Vasúti almárium, a légoltalmi óvóhely, a RepTár, a Várkapu, a Verseghy könyvtár, a belvárosi Xavéri kápolna,a Szolnoki Galéria, a művésztelep, vagy „újdonságként” az egykoron izraelita kultúrházként és imateremként épült TISZApArt Moziban kiépített Hősök zsinagógája.

Csak a Damjanich János Múzeum egy egész napra való látványosságot, épület- és tárlatvezetés kínált, de a Nyitott műhely részeként még a restaurátorok mindennapjaiba is betekinthettek a látogatók, és betekinthetnek hírportálunk látogatói is képgalériánk és videónk segítségével, ráadásként pedig egy plusz képgalériát is mutatunk a légoltalmi óvóhelyen berendezett izgalmas kiállításról!

Ami pedig a legjobb az egészben: vasárnap is folytatható a szolnoki „kulTúra”!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!