Jászszentandrás

2024.08.27. 14:30

Taréj Fesztivál: szeptember 3-ig lehet nevezni a kakasfőző versenyre

Retteghetnek a jászszentandrási kakasok, hiszen hamarosan a bográcsban végzik. Szeptember 7-én, szombaton ugyanis ötödik alkalommal lesz Taréj Fesztivál a faluban.

Illés Anita

A Taréj Fesztivál egyik népszerű programeleme idén is a kakasfőző verseny, amelyre szeptember 3-ig várják a családok, baráti társaságok, civil szervezetek és intézmények jelentkezését. 

Taréj fesztivál
Szeptember 3-ig várják a jelentkezéseket a Taréj Fesztivál főzőversenyére 
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Fergeteges mulatság színesíti az idei Taréj Fesztivált

A nevezési díj csapatonként tizenötezer forint. Ez tartalmaz két darab kakast, valamint az önkormányzat sátrat, asztalt, két padot biztosít a főzőgárdáknak a verseny idejére. A helyi civil szervezetek ötven százalékos kedvezményben részesülnek – olvasható a verseny felhívásában a település közösségi oldalán. A Taréj Fesztiválnak a községi sportpálya ad helyet, ahol szeptember 7-én, szombaton reggel hat órakor a kapunyitást követően osztják ki a kakasokat a csapatoknak. Nyolc órakor a tűzgyújtással kezdetét veszi a főzőverseny. A nap folyamán lesz öregfiúk focitorna, 9.45-kor Morvai Dani hívja mulatságba a kikapcsolódni vágyókat, 11 órakor pedig Két Zsivány ad élő koncertet. Délben, 12.30-kor a helyi fellépők műsorával folytatódik a program. A főzőverseny eredményhirdetése 14 órakor lesz. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!