Kórusmuzsika

2024.07.05. 10:30

Nyáresti Szerenád: zongora improvizációk színesítették a különleges hangversenyt

Muzsika hangja töltötte be a jászberényi Szikra Galéria udvarát június 29-én, szombaton este. A Cantate Nobis Énekegyüttes és Sas Dániel zongoraművész Nyáresti Szerenád című közös hangversenye elvarázsolta a közönséget. A szervezők meglepetéssel is készültek.

Illés Anita

Zenei és lelki élménnyel gazdagodtak a kórusmuzsika kedvelői. A Cantate Nobis Énekegyüttes és Sas Dániel zongoraművész Nyáresti Szerenád címmel adott hangversenyt szombaton este Jászberényben, a Szikra Galéria udvarán. 

Nyáresti Szerenád
Nagy sikert aratott a Nyáresti Szerenád című hangverseny a Szikra Galéria udvarán
Fotó: Pesti József

A Fantázia darabok ősbemutatója is színesítette a Nyáresti Szerenádot

Rendhagyó módon, a klasszikus hangverseny keretektől eltérően a komolyzenei műsorszámokat zongoraimprovizációk színesítették. Sas Dániel zongoraművész a darabok között különleges időutazásra hívta a közönséget, melyben érdekes információkat osztott meg az adott mű, szerző és zenetörténeti korszak sajátosságaival kapcsolatban. A Cantate Nobis Énekegyüttes előadásában többek között Kocsár Miklós, Orbán György, Daróci Bárdos Tamás, Szervánszky Endre, Gordon Young, Enya és Svend Asmussen művei csendültek fel. Az énekegyüttest Thormanné Husznay Mária és Jámbor Imre vezényelte. A hangverseny műsorán ősbemutatóként szerepelt Sas Dániel „Fantázia darabok kórusra és zongorára Op.1.” című többtételes műve, melynek három népdalfeldolgozását (A Vidróczki híres nyája, Kis kece lányom, Bordal) először hallhatta a közönség. Meglepetésként a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alsós diákjainak kamarakórusa is énekelt a Nyáresti Szerenádon, mely közös énekléssel ért véget. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!