Medertisztítás

2 órája

Kellemetlen szagot érezhetnek a berényiek, elkezdődött a Városi-Zagyva kotrása

Gőzerővel dolgoznak a munkagépek. A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. munkatársai a napokban megkezdték a Városi-Zagyva kotrását a folyóág egyes helyein.

Illés Anita

A munkálatokat a meder átfolyási keresztmetszetének biztosítása, az elburjánzott növények csökkentése érdekében kell elvégezni, a megfelelő ökoszisztéma megtartása, helyreállítása érdekében – tájékoztatott közösségi oldalán a Jászberényi VV Nonprofit Zrt. A Városi-Zagyva kotrásának helyszíneit is közölték. 

Városi-Zagyva
A tervek szerint október végéig tart a Városi-Zagyva egyes szakaszain az elburjánzott növényzet eltávolítása
Fotó: Pesti József

Zavaró bűzzel jár a Városi-Zagyva kotrása

Az elkövetkezendő hetekben eltávolítják az elburjánzott növényzetet az Öntő utcai hídtól a Mártírok utcai híd közötti részen, Zagyvaparti sétány utcában (a Szövetkezet úti híd és a Huszár híd között 2 helyen), a Potyka utcai részen (a Csók hídja és Szent Imre herceg úti híd között 2 helyen), a Puskin sétány mögötti zsiliptől a garázssor végéig, a Belső pelyhespart utcában két helyen, a Kozári gumijavító mögött, a Csiga utcában a zsiliptől 2-0-0 torkolatig. A munkálatokat várhatóan október 31-ig befejezik.

Tudatták azt is, hogy a gyógykotrás ideje alatt a zsilipek nyitása miatt alacsony vízállásra kell számítani, így az érintett szakaszokon nem lehet horgászni. A medertisztítás során kiemelt növényi részeket a parton helyezik el, majd a szikkasztást követően az előírásoknak megfelelően elszállítják. A társaság felhívja a figyelmet, hogy ezek a növények kellemetlen szaghatást okozhatnak, ezért a lakosság türelmét és megértését kérik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában