Őszi Kézműves Kirakodóvásár

2 órája

Sütemények és faragott tökök szálltak versenybe Földváron

Tökfaragó és süteménysütő versenyt is hirdettek a tiszaföldvári Őszi Kézműves Kirakodóvásáron. Az alkotásokat Osztrovszki Ildikó olimpiai ezüstérmes zöldség- és gyümölcsfaragó mester, míg a finomságokat Erdős Hanna többszörös olimpiai- és világbajnok mestercukrász értékelte.

Pakainé Pusztai Nóra

A tiszaföldvári Őszi Kézműves Kirakodóvásáron is kiállították a versenyre készített faragott tököket. Ötletes alkotások születtek, melyeket Osztrovszki Ildikó olimpiai ezüstérmes zöldség- és gyümölcsfaragó mester vett górcső alá, a legjobbnak Zlinszki Norbertét ítélte.

tökfaragó és süteménysütő verseny
Ötletes faragványa az első helyre repítette Zlinszki Norbertet 
Forrás: Tiszaföldvári Városi Művelődési Ház Facebook-oldala

Ahogy arról a városi művelődési ház közösségi oldalán beszámoltak, a tökfaragó mellett süteménysütő versenyt is hirdettek

– Sütőtök és birsalma felhasználásával készítették el süteményeiket azok az ügyes kezű édességmesterek és háziasszonyok, akik a versenyre jelentkeztek – fogalmaztak.

A finomságokat  Erdős Hanna többszörös olimpiai- és világbajnok mestercukrász értékelte. Kiemelték: igazi remekművek érkeztek és fiatalok, idősek egyaránt versenybe szálltak az első helyért, melyet ez alkalommal Beke Éva tökös tortája érdemelt.

tökfaragó és süteménysütő verseny
Tökös torta nyerte el a zsűri tetszését
Forrás: Tiszaföldvári Városi Művelődési Ház Facebook-oldala


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában