Összehangolt munka

3 órája

Szociális szakmai napot tartottak a Szolnok campuson

A felsőoktatás és a szakma összehangolásán dolgoztak a szakemberek. A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara Szociális szakmai napot rendezett a Szolnok campuson hétfőn.

Pakainé Pusztai Nóra

A szociális szakma képviselőivel telt meg a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa. Az Egészségtudományi Kar Szociális szakmai napot szervezett. 

szociális szakmai nap Szolnok Campus
Szociális szakmai napon gyűltek össze a civil szervezetek, az ágazat és a felső oktatás képviselői
Fotó: Nagy Balázs


– Az Egészségtudományi Kar jogelődjeivel 2019-ben belekezdett egy munkába, aminek mára 600 hallgató az eredménye. A Debreceni Egyetem lehetőséget adott a Szolnok Campusnak, hogy itt újra élő hallgatói közösség jöhessen létre, hogy újra egy valós oktatási helyszínné váljon – mondta a megnyitón dr. Móré Marianna, a DE ETK dékánja.
Az egészségtudományi mellett most már szociális képzéseket is hirdetnek Szolnokon, akik itt diplomát és tudást szereznek nemcsak az önmaguk, de a régió hasznára is válnak. Öt éve Tomajmonostorára már kihelyeztek szociális képzést. A területre nemcsak a munkaerő-piaci adatok, hanem a valóság alapján is nagy az igény, hihetetlen a hiány az országban.

Sok lehetőség rejlik az ágazatban, ez derült ki a szociális szakmai napon

– Kiderült, hogy ebben a vármegyében sok olyan ember van, aki szociális segítésre szorul és éppen ezért olyanokra is, akik ebben tevékenyen részt tudnak venni. Úgy látjuk, hogy az érdeklődés a Szolnok Campuson is megjelenik. Elkövetkezett az a pillanat, hogy a szakma és a felsőoktatás kommunikáljon egymással az új igényekről, ötletekről, ágazati kihívásokról – foglalta össze a szakmai nap célját.
A plenáris ülés előtt Győrfi Mihály, Szolnok polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Rusinné dr. Fedor Anita, a  DE Egészségtudományi Kar általános és tudományos dékánhelyettese tartott tájékoztatót a szociális munka képzésről. Dr. Szabó Attila Péter, a DE Szolnok Campus igazgatója a Tiszaligetben működő intézményt mutatta be. A délután folyamán különböző témákban szekcióüléseket is tartottak, hogy a szakmát, a civil szervezeteket és az oktatást még inkább összehangolják, kapcsolatot teremtsenek egymással.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában