Gyógyulás

3 órája

Aprócska hősükért fogtak össze a kunszentiek

A Jónás család nemrégiben megdöbbentő hírt kapott, kisfiuk leukémiás, kezelésre szorul. Összefogás bizonyítja a közösség erejét Kunszentmártonban.

Pakainé Pusztai Nóra

Jónás Gabika egy hat éves életvidám kisfiú Kunszentmártonból, nemrégiben leukémiát diagnosztizáltak nála. Ebben a nehéz helyzetben a családnak a lelki támogatás mellett az anyagi segítség is jól jön, így az Együtt a Gyermekekért Alapítvány és a FICSAK Kunszentmárton Alapítvány adománygyűjtő akciót szervezett, összefogásra buzdították a tiszazugi városban élőket. A helyi szervezet közösségi oldalán tették közzé a felhívást.

összefogás
A kisfiú családjának a lelki támogatás mellett anyagi segítséget szeretnének biztosítani, összefogás indult gyermekért Kunszenten
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

– Az Együtt a Gyermekekért Alapítvány által a Deák Ferenc utcai-, valamint a Széchenyi lakótelepi óvodában kihelyezett adománygyűjtő dobozokban, illetve a FICSAK Kunszentmárton Alapítvány számlaszámára 2024. szeptember 30-ig közel félmillió forint gyűlt össze – közölték.

Bizonyították az összefogás erejét Kunszentmártonban

Az összeget személyesen át is adták a családnak október elején. Ahogy Győri-Papp Judit, a FICSAK Kunszentmárton Alapítvány elnöke fogalmazott, az összefogásnak valóban ereje van. Legutóbbi bejegyzésükben arról tájékoztattak, hogy a kisfiú túl van az első kritikus időszakon és a kezeléseket jól viselte

– Igenis vannak hétköznapi csodák, Jónás Gabika a mi hősünk! Imáinkkal, gondolatainkkal is szeretnénk neki erőt adni az előtte álló időszakhoz – emelte ki Judit. 

Október 31-én a Szabó Gyula Művelődési Központban Halloweeni disco partyt tartanak az óvoda szervezésében, a rendezvény bevételének egy részét ugyancsak a családnak ajánlják majd fel.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában