Adomány

3 órája

Modern kerékpárral tekerhetnek a családokhoz a falvai védőnők

Adományokkal érkezett a tószegi kerékpárgyár vezetése Rákóczifalvára. Két modern kerékpárral gazdagodott az önkormányzat a minap. Kényelmesebbé, gyorsabbá válik a védőnői szolgálat ezután.

Pakainé Pusztai Nóra

Könnyítették a védőnői szolgálat munkatársainak munkáját Rákóczifalván. Nyáron egy vállalkozó segítségével légkondícionáló berendezést szereztek be, a napokban modern kerékpárt kaptak.

modern kerékpárok, védőnő, Rákóczifalva
Bodnár Edina és Tóth Natália védőnők ki is próbálták a modern kerékpárokat
Fotó: Nagy Balázs

– Az önkormányzat feladata a közszolgálat minél magasabb szintű ellátása, éppen ezért a hozzánk delegált védőnői szolgálatot igyekszünk támogatni saját forrásokkal vagy adományokkal – magyarázta dr. Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere.

Hozzátette, bíznak abban, hogy a Tószegen működő kerékpárgyártól kapott biciklik használatával könnyebbé tudják tenni egyebek mellett például a családok látogatását.

Modern kerékpárokkal látogathatják a gondozottakat a védőnők

A másik kerékpár az önkormányzathoz kerül, hiszen gyakran kézbesítenek leveleket a kisvárosban, ezt a folyamatot könnyítik meg. Mint az átadón megtudtuk, két védőnői körzet működik Rákóczifalván. 

– Nagy segítség lesz a kerékpár, a város végére is könnyebben tudunk majd eljutni – mondta Bodnár Edina védőnő. 

Szerencsére van hová menni, csecsemők és várandósok is szép számmal akadnak a Szolnok környéki településen.

– 118 család tartozik hozzám, a másik körzet is hasonló méretű – fogalmazott. 

Miközben beszélgettünk a kerékpárok is megérkeztek az önkormányzat udvarára pénteken. 

modern kerékpárok
A Tószegen működő kerékpárgyár vezetése két modern biciklivel érkezett Rákóczifalvára
Fotó: Nagy Balázs

Szabó-Lukovszki Béla, az Accell Hunland ügyvezető igazgatója részletezte: csomagtartóval, lámpával, biztonságos tárcsafékkel, agyváltóval, minden szükséges eszközzel felszerelt kerékpárokról van szó, melyek városi közlekedésre alkalmasak, tehát a célnak tökéletesen megfelelnek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában