Összefoglaló

2 órája

A szolnoki plébános zsebéből futás közben is szól az ima – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Hányszor támadt rá futás közben kutya? Mit mondott neki sportolás közben egy hajléktalan, és mit egy ötéves gyerek? Gáspár István szolnoki plébánossal beszélgettünk, akiről kiderült, futás közben is zsolozsmázik, így hetente többször is végigimádkozza a várost.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A „Kék fény”-es Szabó László 1962. október 2-án a Népszabadság 10. oldalán megjelent cikke után hét évvel kiadták Fejes Endre Jó estét nyár, jó estét szerelem című regényét, amelyet az említett bűneset ihletett. Cikkünkben felelevenítettük a történteket

Itt a szezon, a boltokban és a piacokon már kapható az ősz közkedvelt, narancssárga csemegéje. Ahány ház, annyi szokás az elkészítését illetően, és hogy mi a finom sütőtök titka, arról a szolnoki piac kofáit és vásárlóit is megkérdeztük. Megannyi praktikát és pompás receptet megosztottak velünk, szemezgessenek ezekből bátran!

Vidám baráti társaságokkal telt meg a CO-OP Áruház átriuma pénteken este. A Berényi Borünnep immár huszadik alkalommal hozta össze a szőlőből készült búfelejtő nedű kedvelőit.

Nagypál Tamara, a Jászberényi Állat- és Növénykert gondozója nem tartozik azok táborába, akik borzonganak a félelmet keltő állatoktól. Ezt bizonyítja, hogy házi kedvencként két csuklyás patkányt és egy görényt tart otthonában. Mogyi, Mandula és Jason történetét a jászberényi gyerekek is megismerhették az Állatvédelmi Témahét keretében tartott interaktív programon.

Gőzerővel dolgoznak a munkagépek. A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. munkatársai a napokban megkezdték a Városi-Zagyva kotrását a folyóág egyes helyein.

Magokat vetettek, növényeket gondoztak, kertészkedtek a fiatalok. Az idén tavasszal elindult kísérleti modellprogramban részt vevő diákok hasznos ismeretekkel gazdagodtak, amit továbbadtak családjaiknak is. A Tanulj a kerteddel! című projektben kőteleki diákok is részt vettek, és szép sikereket értek el

Egy korábbi pályázat segítségével újult meg egy rossz állapotú út Tiszavárkonyban. A község a Magyar Falu Programban nyert el 20 millió forintot a beruházásra, az ennek keretében megvalósuló útfelújítás magában foglalta a településközpontnál lévő két strandlejáró portalanítását is.

Ünnepségen köszöntötték a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai utcai Óvoda új óvodásait Karcagon. Az új ovisok szüleikkel, testvéreikkel átléptek egy feldíszített kapu alatt, megkapták a jeleiket az óvodapedagógusoktól, így most már teljesen csokonais ovisokká váltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában