Fásítás

2 órája

Gömbszivarfákkal gazdagodott Martfű

Sikerrel pályáztott a Településfásítási Programban a tiszazugi kisváros. A napokban a martfűi temetőbe huszonnégy gömszivarfát ültettek.

Pakainé Pusztai Nóra

Idén a tízezer fő alatti települések igényelhettek facsemetéket a Településfásítási Programban. Martfű is sikerrel pályázott, hogy a tiszazugi kisváros honlapján fogalmaztak, a napokban huszonnégy gömbszivarfát ültettek a martfűi temető területére. 

gömbszivarfa Martfű
Gömbszivarfákat ültettek a martfűi temetőbe
Forrás: Martfű Média

– Az országos zöldítési program célja, hogy elősegítse a települések környezetének szépítését és az ökológiai egyensúly javítását – írták.

Hozzátették, a gömbszivarfa azért is ideális választás, mivel a csemetéknek kiszemelt helyen középfeszültségű elektromos vezeték húzódik, ami alá magasnövésű fákat nem célszerű ültetni.

– Ebben az esetben a gömbfák jelentik a megoldást a kellemes árnyékhoz és esztétikus megjelenésével hozzájárul a környezet harmonikusabbá tételéhez – foglalták össze.

Az ültetést a helyi településüzemeltetési csoport segítette.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában