Piros Katica Bölcsőde

3 órája

Fontosak a magyar családok – hangsúlyozta Koncz Zsófia Cibakházán – galériával

A Piros Katica Bölcsőde vendége volt a családokért felelős államtitkár szerdán. Koncz Zsófia cibakházi látogatásán hangsúlyozta: a kormány számára kiemelten fontosak a magyar családok, továbbra is azért dolgoznak, hogy segítsék őket.

Rimóczi Ágnes

A kormány számára kiemelten fontosak a magyar családok, a munka és a család közötti egyensúly tekintetében az egyik nagy sikertörténet a bölcsődei fejlesztések kérdése - emelte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán Cibakházán. A politikus stílszerűen a község néhány hónappal ezelőtt átadott nevelési intézményébe, a Piros Katica Bölcsődébe látogatott el.

fontosak a magyar családok
Fontosak a magyar családok! Erről beszélt Koncz Zsófia Cibakházán
Fotó: Mészáros János

Minden járásban van már bölcsőde

– Régóta készülök Cibakházára, nagyon örülök, hogy ma egy ilyen csodálatos helyszínen lehetek a település vendége – szólt elismeréssel az államtitkár. Koncz Zsófia a látogatáson tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: 2010-ben mindössze 32 500 bölcsődei férőhely volt az országban, ez a szám mára több mint 67 ezerre nőtt, és folyamatosan jönnek létre újabb férőhelyek. Ma már mintegy 1200 településen van bölcsőde, és minden járásban van ilyen intézmény. Mint mondta: ez hihetetlen siker, hiszen óriási az igény a bölcsődékre, amelyek nagy segítséget jelentenek a családok számára.

A Jászkunságban megduplázódott a férőhelyek száma

– Ha Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéről beszélünk, elmondhatjuk, hogy míg 2010-ben huszonöt településen 1113 bölcsődei férőhely volt, 2024-re 53 településen 2247 helyet tudtunk létrehozni – hangsúlyozta, hozzátéve: ebben beletartozik a cibakházi Piros Katica Bölcsőde, melyet a kormány támogatásával tizenkettő férőhellyel sikerült bővíteni. A bővítésnek köszönhetően a településen élő három év alatti gyermekek közel negyven százaléka számára biztosított a napközbeni ellátás, ez országos átlag feletti.

Fontosak a magyar családok, ezt bizonyítják az intézkedések

Koncz Zsófia szólt azokról az intézkedésekről, melyeket a kormány tett és tesz a családok boldogulása érdekében. Így a CSOK Plusz változását, a Falusi CSOK összegének emelését, illetve a babváró támogatásának megemelését említette. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ismét igényelhető támogatás a bölcsődei térítési díjhoz. 

– A kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy a családtámogatást bővíteni tudja. Most a családi adókedvezményt szeretnék megduplázni – tette hozzá az államtitkár.

Herczeg Zsolt: Cibakháza folyamatosan fejlődik

Az államtitkári látogatáson a térség országgyűlési képviselője is hangsúlyozta a családokat segítő intézkedések fontosságát. Mint mondta, öröm, hogy Cibakházán is számos ilyen fejlesztés történt. – Cibakháza folyamatosan fejlődik. 2010 óta mintegy két és fél milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a településre. Ezekből jutott a oktatási- és nevelési intézményeket fejlesztő beruházásokra. Nagyon fontosnak tartom ezeket, hiszen a jövőnk szempontjából legfontosabbak a gyermekek – emelte ki Herczeg Zsolt, aki további támogatásáról, együttműködéséről biztosította a településvezetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában