Találkozó

3 órája

A szülőföld nem enged: hazahívták az elszármazottakat Jászboldogházára

Nosztalgikus, jó hangulatú találkozót rendeztek nemrég Jászboldogházán. A kulturális programmal színesített rendezvényen az elszármazottakat is szeretettel köszöntötték.

Illés Anita

A Jászboldogháziak Baráti Társasága, a BOLDOGBT egyesület és az Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület idén is megrendezte éves összejövetelét. A szeptember végén tartott találkozóra a faluból elszármazottak közül is sokan hazalátogattak – számolt be az eseményről Szűcs Gergely, a BOLDOGBT alelnöke.

elszármazottak
A Jászboldogháziak Baráti Társaság idén is találkozóra hívta az elszármazottakat 
Fotó: Beküldött

A faluból elszármazottak közül is sokan részt vettek a jó hangulatú találkozón 

A program „Az én falum” című kiállítással kezdődött, melyen helyi kötődésű alkotók mutatkoztak be a polgármesteri hivatal házasságkötő termében. Ezt követően a rendezvény a művelődési házban folytatódott, ahol Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester, Orczi Imréné az Ezüstkor egyesület elnöke és Veliczky Józsefné, a Jászboldogháziak Baráti Társaságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Bemutatták a Nem múlhat el nyomtalanul című könyv második kötetét, melyet Papp Izabella nyugalmazott levéltáros ajánlott a résztvevők figyelmébe. A találkozó új egyesületi tagok felvételére is lehetőséget teremtett, így 11 fővel gyarapodott a BOLDOGBT létszáma. Az összejövetelt közös ebéd, jó hangulatú baráti beszélgetések és tombolasorsolás színesítette. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában