Rendőrt hívtak

3 órája

A zsúfolt postaláda és a ház körüli csend miatt fogott gyanút az életmentő kézbesítő

Nem ürült a postaláda, az újságok csak zsúfolódtak abban. Ez tűnt fel az Új Néplap egyik kunszentmártoni kézbesítőjének, akit nem hagyott nyugodni a dolog. Félelmének volt alapja, a házban élő férfi ugyanis rosszul lett és több napig a földön feküdt. Patkó Melinda lelkiismeretessége megmentette a bácsit. Életet mentett a kézbesítő.

Rimóczi Ágnes

Hogy mióta feküdhetett a földön otthonában a kunszentmártoni férfi, pontosan nem lehet tudni. De az bizonyos, hogy volt valaki, akinek ez feltűnt. Pontosabban az, hogy napokon át nincs mozgás a ház körül, az újságok a postaládában sokasodnak. Életet mentett a kézbesítő, neki köszönhetően az idős férfi megmenekült, időben érkezett hozzá a szakértő segítség.

életet mentett a kézbesítő
Életet mentett a kézbesítő Kunszentmártonban. Patkó Melinda minden lapot félretesz a beteg férfinek
Fotó: Beküldött fotó


A szomszédok semmit nem tudtak a férfiról

– Minden nap én kézbesítem az Új Néplapot. Bár régebben nem ezen a városrészen dolgoztam, így még nem ismerek mindenkit túl jól, nagyjából azért már tudom, melyik házban laknak többen, ki él egyedül. Az idős férfi is egyedül élő, nem lehetett túl sokszor látni az utcán, de az újságot minden nap bevitte. Azonban amikor a múlt szombaton bedobtam a lapot, azt láttam, hogy a postaládában van a korábbi újság. Sőt még szórólapok is voltak mellette – emlékezett vissza a közelmúltbeli esetre Patkó Melinda.
 

A kunszentmártoni kézbesítő hölgy ekkor még nem gondolt semmi rosszra, de amikor hétfőn ugyanezzel szembesült, akkor már gyanakodott.

 – Hívtam volna telefonon a bácsit, de nem volt kapcsolható a készüléke. Próbáltam kérdezősködni, de a környéken nem igazán tudtak semmit. De mivel egyébként is keveset kommunikált a szomszédokkal az férfi, nem is nagyon tűnt fel senkinek. Végül a következő nap mondtam azt, hogy tovább nem várhatunk – mesélte Melinda.

Szinte kiszáradt, mire rátaláltak

Egy, korábban a lap helyi terjesztésével foglalkozó férfit keresett meg, mondván, valamikor régen még vele intézhette a bácsi az előfizetését, hátha ő segíthet. 

– Sajnos ő sem nagyon tudott segíteni, de ő is úgy gondolta, nem szabad tovább halogatni a dolgot, végül rajta keresztül vettük fel a kapcsolatot a rendőrséggel.

A rendőrök kimentek a bácsi házához. Az előírásoknak megfelelően behatoltak az épületbe, s ott azt látták, hogy a földön fekszik. Természetesen azonnal mentőket hívtak hozzá, akik kórházba szállították a kiszáradás határán álló férfit – mondta el a hölgy.

– Én nem voltam ott, egy szomszéd hölggyel beszéltem telefonon, ő mondta, hogy kinn volt a rendőrség, a mentősök, intézkedtek. Információkat pedig a korábbi terjesztő mondott, ő mint bejelentő értesült pár dologról. „Melinda, maga megmentette annak az embernek az életét!”, ezzel a mondattal hívott fel. Úgy tudom, a mentősök azt mondták, hogy az utolsó pillanatokban találtak a bácsira. Bevitték a kórházba, ahol, azt mondták, rendbe hozzák – tette hozzá.

Minden nap félreteszi a bácsinak az újságot

Melinda azóta hívta telefonon a bácsit, de sajnos még nem volt kapcsolható a telefonja. 

– Remélem, csak azért, mert a kórházban nem tudta feltölteni, bekapcsolni. Nagyon remélem, minden rendben van és lesz vele. Én most teszem félre a napilapokat, bízom benne, hogy mielőbb megkaphatja majd azokat – tette hozzá a kézbesítő hölgy.

Az idős férfi állapotáról érdeklődtünk a mentőknél. Lapzártánkig nem érkezett válasz az Országos Mentőszolgálattól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában