Olvasásra fel!

1 órája

Könyvek közül lehet szemezgetni a martfűi buszpályaudvaron

Néhány évvel ezelőtt a Martfűi Városszépítő Egyesület vezetősége gondolt egyet, és egy rendhagyó kezdeményezéssel tette színesebbé a települést. A buszpályaudvaron könyveket helyeztek ki, melyek közül bárki kedvére válogathat.

Pakainé Pusztai Nóra

Még a pandémia előtt gondolt egyet a Martfűi Városszépítő Egyesület, és a buszpályaudvaron könyveket helyezett ki. A magyar klasszikusoktól a romantikus irodalmon át a krimikig bármit lehet választani. Az adományba kapott szekrényüknek még a járvány előtt lába kelt, azóta egy polcon tárolják a köteteket.

buszpályaudvar Martfű könyvek
Újabb kötetekkel bővült a martfűi buszpályaudvaron elhelyezett „szabadpolc”
Forrás:  Beküldött fotó

– Akinek van felesleges könyve oda viszi vagy elhozza hozzánk, hogy vigyük ki akkor, amikor fogytán van. Aki szeret olvasni és csemegézni, rendszeresen megy oda – tudtuk meg Vinczéné Balogh Magdolnától, az egyesület elnökétől.

A napokban újabb kötetekkel bővült a rendhagyó gyűjtemény. 

– Egy családi hagyatékot számolt fel, ők helyeztek ki nemrégiben több könyvet is. Rendbe tettük a polcot és a dobozokat, hogy könnyen lehessen válogatni. Volt olyan ismeretlen, aki megszólított az utcán, hogy a sorozatához talált hiányzó darabot! – mesélte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában