Programajánló

2 órája

Vármegyeszerte főhajtással tisztelegnek az aradi vértanúk emléke előtt

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezik az ország. Így tesznek a vármegyeszékhely több településén is, vasárnap tisztelegnek a vértanúk emléke előtt.

Rimóczi Ágnes

Tiszteletteljes eseményeket szerveznek vármegyeszerte vasárnap. Fejet hajtanak, úgy tisztelegnek az aradi vértanúk emléke előtt.

aradi vértanúk emléke
 Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegnek vármegyeszerte
Fotó: Illusztráció / Zetovics Márió

Szolnokon is tiszteletet adnak az aradi vértanúk napján. Vasárnap délután öt órakor várják a szolnokiakat az aradi vértanúk tiszteletére rendezett megemlékezésre és koszorúzásra a Szolnok ispán körúti kopjafáknál.

Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából várják az újszásziakat is közös városi megemlékezésre. Délelőtt tíz órakor kezdődik az esemény, közreműködnek a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum diákjai. A megemlékezés után gyertyagyújtást és koszorúzást is tartanak.

Túrkevén is emlékeznek az aradi vértanúkra. Délután fél öttől várják a megemlékezőket a 48-as emlékparkba, ahol a köszöntők és imák mellett versekkel, dalokkal tisztelegnek a vértanúk emléke előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában