Abony

3 órája

Több mint százhatvan facsemete díszíti majd a várost

Megkezdődött az őszi fásítási program Abonyban. A cél, hogy napjaink időjáráshoz alkalmazkodó fajtákkal gazdagítsák a köztereket, parkokat.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A fásítási program kezdetekén a Főtéren emlékfát- nagyméretű nyugati ostorfát ültetünk, ezzel az Olimpiai Akadémia Vándorgyűlésére is készülünk – kezdte Batta- Nagy Nóra, az Abokom Nonprofit Kft ügyvezetője. Hozzátette, a fákat egyébként egy ütemtervet követve ültetik majd.

abonyi faültetés
Megkezdődött az őszi fásítási program a városban, az abonyi faültetés egy meghatározott ütem szerint halad, több mint százhatvan csemetét ültetnek el
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

–  Az emlékfán kívül összesen százhatvan új fát ültetnek el munkatársaink az ősz folyamán, Abony önkormányzata saját költségvetésében biztosította erre a forrást. Az 1.280.000 forintot év elején betervezték a város költségvetésébe – mondta az ügyvezető. A program során olyan, az Alföldön is honos fafajtákkal kívánják gazdagítani a várost, amelyek alkalmazkodnak a jelenkor időjárási kihívásaihoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában