Összefoglaló

2024.09.08. 20:51

Gyönyörű kétkerekűek gördültek végig Újszászon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Újszászon idén is nagy érdeklődés övezte a város napi rendezvényeket. Ezek közül a szombati motoros felvonulás volt a leglátványosabb.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Az ország több pontján megkezdődött az idei szüret, a Tiszazugban már be is fejezték. Sokan ilyenkor már a mustot érlelik a pincékben. Ám vigyázni kell, mert a szőlő levének erjedésekor szén-dioxid, vagyis mustgáz keletkezik, nem megfelelő körülmények között ez a csendes gyilkos komoly veszélyt jelent.

Míg eddig a hidegről a melegre menekültek ősszel, a jelenleg tapasztalható forróság miatt már nyáron a hűvösebb helyeket keresik. Ezért tapasztalhatjuk azt, hogy már augusztus közepén észlelhetőek a lakásokba bejutó poloskák. Idén kevesebben vannak ezek a cseppet sem kedvelt rovarok, de egy új faj is megjelent, a kisebb méretű, zöld színű úgynevezett rőtcsápú vándorpoloska.

Remek időben és remek hangulatban telt a Hagyományőrző Roma Nap.

A szervezők változatos programokkal várták a lakosságot a település sportpályáján.

Testvértelepülési kapcsolatuk erősítésének jegyében fogadta az abonyiakat a szlovákiai község.

Az eseményen részt vett Horthy Éva és Koltay Gábor filmrendező is. Az emléknapon koszorúzást is tartottak.

Egy varázslatokkal teli hely, a közösségek találkozópontja és a kultúra imaháza. Újszászon így vélekednek a könyvtárról. A településen az elmúlt időszakban megújult a kulturális intézmény, melyet születésnapi ünnepség keretében adtak át. Az újszászi könyvtár ugyanis éppen hetven esztendős.

Bár korábban két jelenkező is volt Tiszapüspöki postájának további működtetésére a Postapartneri Program keretében, egyelőre minden marad a régiben. A Magyar Posta Zrt. augusztusban ugyanis úgy döntött, tovább működteti a településen a szolgáltatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában