Döntés

1 órája

Kilenc millió forinttal támogatja a tanulmányi kirándulásokat a jászárokszállási önkormányzat

A jászárokszállási önkormányzat a 2024/2025-ös tanévben is támogatja az óvodai csoportok, az általános és középiskolai osztályok tanulmányi kirándulásait. Erre a célra több mint kilenc millió forintot szavazott meg szeptemberi ülésén a képviselő-testület. A keretösszeget többek között a tanulmányi kirándulás útiköltségére, belépődíjakra és szállásra fordíthatják az intézmények.

Illés Anita

Az óvodai és iskolai osztályok tanulmányai kirándulásainak támogatása is napirenden szerepelt a jászárokszállási képviselő-testület legutóbbi ülésén. Döntöttek arról, hogy az előző évhez hasonlóan az önkormányzat az óvodáknak gyermekenként hatezer, az általános iskolának tanulónként nyolcezer, a középiskolának diákonként tízezer forintot biztosít tanulmányi kirándulásra. 

Tanulmányi kirándulás
Négy intézmény összesen több mint kilencmillió forintot kap tanulmányi kirándulás támogatására 
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

Idén több mint kilenc millió forint jut tanulmányi kirándulás támogatására 

Az előterjesztés szerint ez azt jelenti, hogy a Városi Óvoda (242 gyermek) 1 millió 452 ezer forintot, a Szent Család Katolikus Óvoda (55 gyermek) 330 ezer forintot, a Széchenyi István Általános Iskola (614 tanuló) 4 millió 912 ezer, a Deák Ferenc Gimnázium (237 tanuló) 2 millió 370 ezer forint támogatást kap a 2024/2025-ös tanévben. A keretösszegeket kizárólag tanulmányi kirándulás útiköltségének, belépődíjának, szállás költségeinek finanszírozására, kulturális és szabadidős programokra való utazás költségének, belépődíjak és idegenvezetés kifizetésére, valamint az országos meghirdetett tanulmányi kirándulások, programok - például Erzsébet-tábor - költségeire lehet fordítani. A támogatást legkésőbb 2025. június 20-ig lehet felhasználni. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában