Lista

2024.09.09. 09:00

Régészeti kincsek és darázsinvázió – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Papírbálázó is lángra kapott egy szolnoki telepen, 24 milliót akart spórolni a munkavállalóin egy szolnoki cégvezető – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. A szolnoki régészek egymás után emeltek ki kincseket a Tiszából

régészeti kincs
A szőke folyó medre sok titkot rejt, melyek közül a forró, aszályos nyarak alatt több is előkerül az apadó víz alól. Egy ilyet mutat éppen Kertész Róbert (jobbra) régész
Fotó: Nagy Balázs

Fél óra alatt több mint ezer évre való leletanyagot ástak-mostak ki a földből és az iszapból a Damjanich múzeum régészei a Tisza szolnoki (vár)szakaszánál pénteken délelőtt. A szakemberek munkáját lelkes önkéntes fémkereső csapat segítette.

2. Egy hét alatt hat ember tűnt el nyomtalanul a Jászkunságban

rendőri ellenőrzés
Fotó: Fehér Gábor / Forrás: Illusztráció

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében augusztus 26. és szeptember 1. között a rendőrök hat eltűnt ember esetében intézkedtek, illetve huszonkét személyt fogtak el, akiket többek között szabadságvesztés letöltésének elmulasztása miatt, vagy szabálysértési elzárás végrehajtása érdekében köröztek.

3. Megbánta a szolnoki cégvezető, hogy 24 milliót akart spórolni a munkavállalóin

Calculating,Budget,On,Documents,With,A,Calculator,,Financial,Planning,In
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves szolnoki férfival szemben. Az illető a munkavállalók után be nem fizetett járulékokból kívánt meggazdagodni, de utólag tettét megbánta.

4. Papírbálázó is lángra kapott Szolnokon

Burning,Hay,Stacks,1,Ton,Bales,On,Fire,Blazing,Hot
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék kapott lángra csütörtökön Szolnokon, a Kőrösi útnál. A területen egy papírbálázó is kigyulladt. A szolnoki hivatásos tűzoltók mellett Ceglédről, Kunszentmártonból, Mezőtúrról, Jászberényből és a fővárosból is érkeztek hivatásos egységek, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elfojtsák a lángokat. 

5. Darazsak tízezrei lepték el a házat, kórházba került a neves szolnoki táncoktató

A kamasz fiú szobája fölött vertek tanyát a darazsak
Fotó: Mészáros Géza

Rettenetes, ráadásul fájdalmas napot élt át a közelmúltban Győrfi Dalma és családja. A szolnoki hölgy, a Dalma Dance Club Sportegyesület vezetője a közösségi oldalára posztolta ki a velük megtörtént esetet. Kertes házuk és főleg az épület egyik szobája egy népes darázskolónia lakhelye lett. A kéretlen bérlők kis híján tragédiát okoztak...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában