Fejlesztés

3 órája

Hamarosan kezdődik a piac építése Jászfelsőszentgyörgyön, itt vannak a látványtervek

Látványos és a helyi közösség számára hasznos fejlesztések valósulnak meg Jászfelsőszentgyörgyön. Hamarosan indulhat a fedett árusítótérrel rendelkező piac kialakítása.

Illés Anita

- A Közösségi Színtér felújítása szinte még be sem fejeződött, máris újabb projekt kivitelezése indul a településen – tájékoztatott közösségi oldalán Zelenai Tiborné. A polgármester közölte, hogy a sikeres közbeszerzési eljárás lezárultával aláírták a vállalkozói szerződést a piac megépítésére.

piac
A látványterv szerint korszerű, fedett piac épülhet pályázati támogatásból Jászfelsőszentgyörgyön 
Fotó: Zelenai Tiborné Facebook oldala

Tervek szerint októberben kezdődik a piac-projekt kivitelezése 

A projekt nyertes kivitelezője a Szilák és Fia Épszolgker, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. - A kivitelezés a munkaterület átadása után októberben indul, a befejezés határideje 2025. május 15. - írta a polgármester, aki látványtervet is megosztott a piactérről. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a beruházás a TOP Plusz pályázaton elnyert nyolcvanmillió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulhat meg.  

piac
Az infrastrukturális beruházás a helyi mezőgazdasági termékek piacra jutását is elősegíti
Fotó: Zelenai Tiborné Facebook oldala

A projekt részeként fedett árusítótér és a szükséges kiszolgáló helyiségek kialakítását tűzte ki célul az önkormányzat a Szőlő utca 1. szám alatt található ingatlanon. Ezzel a vállalkozások jobb szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A  fejlesztéstől többek között azt várják, hogy nő a piacot igénybe vevő helyi termelők, vállalkozások száma, a gazdasági aktivitás, valamint a versenyképesség és a foglalkoztatás is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában