Ingyenes lehetőség

4 órája

Közeleg a lomtalanítás ideje! Íme az időpont, mikor szelektálhatunk Szolnokon

Lehet szelektálni, érdemes elkezdeni válogatni, mire nincs már szükségünk. A szolnoki lakosoknak legalább is nemsokára lehetőségük lesz, hogy megszabaduljanak a már nem használt bútoroktól, tárgyaktól. Az NHSZ Szolnok az elkövetkező két hétvégén szervez lomtalanítást a megyeszékhelyen.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Pesti Tamás

Közeleg az idő, nemsokára meg lehet szabadulni a felesleges holmiktól Szolnokon. Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. és a város önkormányzata szeptember 28-án és október 5-én szervezi meg az ingyenes közterületi szelektálási akcióját a vármegyeszékhelyen. Lomtalanítás lesz.

lomtalanítás
A zölddel jelölt részen szeptember 28-án, a pirossal jelölt területen pedig október 5-én tartanak lomtalanítást
Forrás: NHSZ Szolnok


– A háztartásokban nap mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van a település valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került, használhatatlan bútorokat (szekrény, ágy, szék stb.) ingyenesen elszállíttathassa – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

Szabályai vannak a lomtalanításnak

Ahogy minden esztendőben, úgy ezúttal is kiemelték az illetékesek, hogy építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, kertgondozásból származó zöldhulladék, valamint elektronikai hulladék nem adható át a lomtalanítási akció során. Kérik, hogy ilyen típusú hulladékokat ne helyezzenek ki az ingatlanok elé.

Északról haladnak majd dél felé

Mint hírportálunk értesült: szeptember 28-án az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamint a Kossuth Lajos úttól északra eső városrészeken (beleértve a Pletykafalu és Partoskápolna) gyűjtik majd a lomokat. Október 5-én pedig az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamit a Kossuth Lajos úttól délre eső városrészeken (beleértve Szandaszőlős és Alcsi Holt-Tisza hobbik) viszik el a felesleget a cég munkatársai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában