Hungarikum

2024.09.07. 16:30

Nemzetközi pálinkamustra: szeptember 10-ig várják a torokszaggató nedűket a jászkiséri versenyre

Az önkormányzat és a Jászsági Pálinka Lovagrend szeptember 13. és 14. között rendezi meg a XIII. Jászkiséri Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt. A pálinkamustra célja egyebek mellett a minőségi pálinkafogyasztás népszerűsítése.

Illés Anita

Tizenharmadik alkalommal hirdették meg a jászkiséri nemzetközi pálinkamustrát. Célja többek között, hogy képet kapjanak a Kárpát-medence területén található magánfőzők, bér- és kereskedelmi főzdék pálinkáinak helyzetéről, megmérettessék a házi fogyasztásra főzetett nedűket és népszerűsítsék a minőségi pálinka – mint hungarikum – kulturált fogyasztását. 

pálinkamustra
Pálinkák versenyeznek egymással Jászkiséren
Fotó: Lehoczky Péter / Forrás: Illusztráció

A pálinkamustra eredményhirdetése szeptember 14-én lesz 

A nevezett ital fontos feltétele, hogy feleljen meg a törvényi szabályozásban előírtaknak, származási bizonyítvánnyal vagy az önkormányzat által kiadott engedélyszámmal kell rendelkeznie. A pálinkamintákat fél literes átlátszó üvegben szeptember 10-ig várják. Személyesen a polgármesteri hivatal portáján lehet leadni, de postán is elküldhető a polgármesteri hivatal címére. Nevezési díj mintánként kétezer forint. A mustra megnyitója és a zsűrizés szeptember 13-án 9 órától kezdődik Jászkiséren, 11 és 20 óra között nyílt helyszíni bírálat lesz a Művelődés Házában. Szeptember 14-én 10.30 órakor a pálinka lovagrendek felvonulásával folytatódik a program, majd pálinkaszentelés és eredményhirdetés várja versenyzőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában