Elismerés

2024.09.07. 13:30

Modla Dezső vehette át a Pro Caritate Díjat

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás elismeréseit adták át a napokban a Vízpart körúti idősek otthonában. Pro Caritate Díjat vehetett át Modla Dezső, a Humán Szolgáltató Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Nappali Ellátásának vezetője.

Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában tartott kistérségi napon elismeréseket adtak át a minap. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása a szociális és gyermekjóléti intézményeikben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Pro Caritate Díj”-at alapított azok részére, akik ezen szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak. A tanács döntése értelmében az elismerést 2024-ben, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Nappali Ellátásának vezetője Modla Dezső kapta.

Modla Dezső (balra) Pro Caritate Díjat vehetett át Szalay Ferenc polgármestertől és Fülöp Attila államtitkártól a kistérségi napon
Fotó: Nagy Balázs

A díjazottról életútját is ismertették, kiderült, hogy 1999-ben óvodapedagógusként végzett a Budapesti Tanítóképző főiskolán. 2001-ben helyezkedett el a Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálatánál, ahol éveken át családsegítőként végezte magas színvonalú munkáját. Személyében egy, a segítői szakma iránt elkötelezett, munkájára igényes munkatárssal lett gazdagabb az intézmény. 2006-ban jelentkezett a Semmelweis Tudományegyetemre, ahol mentálhigiénés szakember végzettséget szerzett. Az intézmény vezetése széleskörű tudását, munkatapasztalatát azzal ismerte el, hogy az újonnan, 2007-ben megnyílt Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Nappali Ellátásának vezetőjévé választották. 

– Az új feladat rengeteg szakmai kihívást jelentett mind számára, mind a kollégái számára, azonban kiváló stratégiai gondolkodása, a társintézményekkel való eredményes kapcsolatfelvétele, valós partneri szolgáltató szemlélete és a kliensek irányában tanúsított empatikus és célcsoportcentrikus gondolkodása eredményeképpen mára a Prizma Klub - egy városilag és országosan egyaránt elismert - szolgáltatássá nőtte ki magát – részletezték munkásságát. 

A vezetői feladatokon túl aktívan részt vesz a terápiás munkában. Az általa vezetett PSZT színjátszó csoport a pszichiátriai betegek számára szervezett Országos Színjátszó Találkozón évről-évre rangos eredményeket ért el. A szakmai zsűri arany és kiemelt arany fokozatokkal ismerte el a produkciókat. Holisztikus szemléletű munkája során több száz pszichés problémával küzdő ember kapott új esélyt egy teljesebb élethez. 

– Szociális érzékenysége, empatikus készsége, egyéni humorral is párosul, melyet nem csak a Prizma Klubban hanem a szabadidejében végzett munkáiban is kamatoztat. 27 éve színjátszó bohócként a Puding és Palacsinta produkciókban nagy sikerrel szórakoztatja és tanítja a gyerekeket. Alapító tagja a 2010-ben létrejött Kaméleon Társulatnak, mely Szolnok első és ez idáig egyetlen playback technikákat alkalmazó társulata – tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában