Összefoglaló

2 órája

Egyre több a kátyú a 442-es főúton, Martfűnél javulhat a helyzet – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egy háromfős jászjákóhalmai család a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádirata szerint társtettesként, felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettébe keveredett. Nem elszenvedői, hanem elkövetői voltak e bűncselekménynek.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Az esti órákban alig lehet látni Szolnok főutcáján. Mint kiderült, közvilágítási meghibásodás is történt a jelzett szakaszon. A szolgáltató orvosolta a hibát. Ám nem csak ezért sötét az utca.

Szinte járhatatlan a 442-es főút Martfűt és Kunszentmártont összekötő szakasza. A kátyúk napról napra szaporodnak, a martfűi iparvágány átkelője balesetveszélyes. A vármegyét átszelő északi déli forgalom jelentős része itt halad át, várhatóan tehát a helyzet a következő időszakban tovább romlik. 

Elkészült a Szolnoki Olaj Európa-kupa mérkőzéseink sorsolása, ahol portugál FC Porto, a belga Hubo Limburg United és a görög PAOK Mateco lesznek az ellenfelei. A szolnoki együttes Portugáliában kezd, a küzdelmeket pedig november közepén, hazai közönség előtt fejezi be Oliver Vidin csapata.

A Verseghy Ferencet ábrázoló szobor avatásának 90. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget a vármegyeszékhelyen. A szolnoki Verseghy parkban rendezett műsor végén a megemlékezők egy-egy koszorút is elhelyeztek a mellszobornál.

Kisugárzásával hengerelte le az országos szépségverseny zsűritagjait Türmer Zsófia. A tizennyolc éves, törökszentmiklósi lány a Tündérszépek döntő pillanataiban bizonyította szépségét és rátermettségét, a szakavatott szemek első udvarhölgynek választották.

Legalább félezer nő hal meg évente Magyarországon méhnyakrákban, a rettegett kórt legtöbb esetben a humán papillomavírus okozza. A HPV elleni védőoltás ingyen kérhető a hetedikes lányok, és négy éve már a fiúk számára is. Vármegyénkben az idei tanévben közel 2500 gyermeket oltanak be.

Szolnok életében egy újabb jubileumi esztendő következik. A Jászkunság fővárosa 2025-ben ünnepli első írásos megjelenésének 950. évfordulóját, s ebből az alkalomból a város egy egész évre szóló ünnepségsorozatot indít el. A részletekről hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be.

A magvas gondolatokat remek műsor követte hétfőn délután, az Idősek világnapja szolnoki ünnepségén. A megnyitón Szalay Ferenc polgármester elmondta, mára olyan sokféle szűrőprogramja van a vármegyeszékhelynek, hogy szinte felsorolni sem lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában