Összefoglaló

2024.09.10. 21:00

Óriási füst szállt fel egy személyvonatból Tiszafürednél – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó kedden dél körül Cserkeszőlőnél, az M44-es autóút 45-ös kilométerszelvényénél, Békéscsaba irányába. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, az egység ártalmatlanította a járművet. 

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Elvitte a belvíz a házát, túlélt egy robbanást. Kétszer esküdött, pedig el sosem vált a kedden kilencvenedik születésnapját ünneplő szolnoki Bozori Lajos, aki még ma sem rest dolgozni.

Füstölt egy személyvonat kedd délután Tiszafüreden, a Külsőfokpart útnál. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták, majd egy vízsugárral visszahűtötték a járművet. A vonaton tíz ember utazott, ők mentesítő járattal folytathatták tovább az útjukat.

Macska, kutya, díszhal vagy aranyhörcsög helyett tarantula, kígyó és gyík – vannak olyanok, akik nem klasszikus háziállatokat, hanem egzotikus fajokat választanak kis kedvencnek. Ilyen a szolnoki színész, Polgár Kristóf és kedvese is: a pár 7 tarantulával, egy királypitonnal és egy kéknyelvű szkinkkel osztozik az otthonán.

A múlt csütörtökön, a Kőrösi útnál keletkezett tűz végső oltási munkálatait végezték a szakemberek kedden. Úgy tűnik, több mint száz óra után véget ért a folyamat. A hatalmas szolnoki tűz oltásában hat város egységei segédkeztek.

Letért az úttestről, majd árokba borult egy személyautó Szolnok és Besenyszög között, a 3225-ös út 11-es kilométerszelvényénél kedd este. A baleset helyszínén a szolnoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a járművet. 

Kigyulladt egy ötven négyzetméteres melléképület Bucsán, hétfőn délután. Több egység, közöttük a karcagi hivatásos tűzoltók is segédkeztek az oltásban. Az épületben nagy mennyiségű ruhaneműt, illetve használati tárgyakat tároltak. 

Hol volt, hol nem volt… – akár egy mese is kezdődhetne így. Ám most a cibakházi sziget történetét elevenítjük fel cikkünkben. Két évvel ezelőtt bukkant ki a homokpad a Tiszából, azóta a turisták és a kalandvágyó természetkedvelők árgus szemekkel figyelik a történetét.

Immáron nem vitás, a karót nyeltnek, poros iratokat lapozgató, unalmasnak hitt levéltárosoknak remek humorérzékük van. Az elmúlt évek hasonló szakmai rendezvényeihez hasonlóan az idei, huszonhatodik vármegyei levéltári napon ismét bebizonyosodott, hogy a letűnt korok közgyűjteményei tartalmát lehet hasznosan, de szórakoztatóan is tálalni a szakmai, de akár a laikus közönség felé is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában