Birtokba vették

2 órája

A bizakodás ereje is kellett a kisúji általános iskola befejezéshez

A sikerhez kellett a presbitérium is, a tulajdonos önkormányzat és egyházi vezetők támogatása is, de a Hang Kft. közreműködése is.

Daróczi Erzsébet

Szeptemberben a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézménye a felújított épületben kezdhette a tanévet. Ez szép befejezése valami olyannak, ami sokszor sugallt reményvesztettséget, ami el akarta hitetni velünk, hogy mégsem fog sikerülni. Azonban a hit és bizakodás ereje egyre közelebb hozta azt, hogy a tanulók jelentős késéssel, de birtokba vehették az új épületet.

felújíás
A felújított épületben örömmel kezdték a felső tagozatot az 5. a-sok. A fotón Tóth József főigazgató és Erneszt Antal Pál tagintézmény-vezető
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Ha egyszer a menedzsmenttankönyvekben a beruházások állatorvosi lovára kell példát hozni, szerintem jó eséllyel kaphat helyet ezek között a mi Arany iskolánk építkezése. Átgondolatlan vállalást tevő, tőkeszegény fővállalkozó, ígéreteket szegő alvállalkozók, és volt itt szinte minden, ami mára csak rossz emlékké szelídül: semmibe vett határidők, felelőtlen ígéretek, kárörvendő huhogók éppúgy szegélyezték az épület elkészültét, mint felszámolási eljárás, sok-sok újratervezés, egyeztetés, valamint esetenként képtelen ötletelés a megvalósítás lehetséges módjára vonatkozóan, és sok, eredetileg nem tervezett, de előteremtett pénzügyi forrás. Így most örülünk megújult épületünknek, annak, hogy iskolásaink egy modern, megújult, korszerű környezetben kezdhették meg a tanévet. Itt is köszönjük azokat az emberi erőfeszítéseket, ami ahhoz kellett, hogy szinte az utolsó pillanatra, de megvalósuljon az építkezés – sorolta a főigazgató, akik kiemelte Szilágyi Sándor vállalkozót, aki egykori móriczosként vállalta az indokolatlan kockázatot, koordinálta, összehangolta és megvalósította azt, amit mások elrontottak, vagy szakszerűtlenül alakítottak ki. 

A sikerhez kellett a presbitérium is, a tulajdonos önkormányzat és egyházi vezetők támogatása is, de a Hang Kft. közreműködése is, aki több mint két éven át helyet biztosított az aranyosoknak, de a főigazgató megköszönte a szülők, kollégái és a diákok türelmét és támogatását is, hogy vállalták a közel háromesztendős Mikes utcai nehezebb és kevésbé komfortos körülményeket. Ez az új épület azt gondolom, kárpótolja őket – vélte Tóth József. 

– Szeptember 2-án 547 Arany iskolás tanuló ült le az iskolapadba, külön öröm, hogy 86 első évfolyamos tanulónk van – ezt már Erneszt Antal Pál tagintézmény-vezető mondta, aki szerint a sikeres épületfelújítással nagyban javultak az oktató-nevelő munka feltételei. 

– A gyerekek tantárgyi ismeretekkel való gazdagítása mellett református iskolaként fontos feladatunknak tekintjük a keresztyén értékrend hatékony közvetítését, valamint az iskola által közvetített értékrend iránti elkötelezettség növelését. E célok elérése miatt sok programot tervezünk ünnepeinken, egyházi alkalmainkon kívül megszervezzük a zenei világnapot, ott leszünk a Kivilágos Kivirradtig fesztiválon, lesz pályaorientációs nap, valamint Arany-napok és reformációnapi rendezvény, amelyeken reményeink szerint vendégül láthatjuk a pacséri és a négyfalui testvériskoláink küldöttségét. A második félévben intézményi családi nap, Ki mit tud?, tagintézményi gála, alapítványi bál és diákönkormányzati nap is színesíti az iskolai hétköznapokat. A tanórai tevékenységen túli foglalkozások, edzések segíteni fogják tanulóinkat az előrehaladásban, a kompetenciák fejlődésében, a témahetek időszaka alatt pedig változatos feladattal fognak találkozni a gyerekek – ígéri a tagintézmény-vezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában