Közlekedés

2024.08.28. 16:00

Gyalogos-átkelőhely vigyázza a gyermekek biztonságát hamarosan Mezőtúron

Négy új zebrát jelölnek ki a gyalogosok biztonsága érdekében Mezőtúr belvárosában. Az egyik új gyalogos-átkelőhely kifejezetten az iskolába járó gyermekek számára épül a Rákóczi és a Fóti út kereszteződésében.

Molnár-Révész Erika

A gyerekek biztonságos közlekedése érdekében új gyalogos-átkelőhely épül Mezőtúron, a Rákóczi és a Fóti út kereszteződésében.

Új gyalogos-átkelőhely Mezőtúr
Épül az új gyalogos-átkelőhely Mezőtúron a Rákóczi és a Fóti út kereszteződésében – mutatta a helyszínen Szűcs Dániel polgármester. 
Fotó: Mészáros János

Több gyalogos-átkelőhely is épül a városban

– Az Újvárosi városrészben ezen a szakaszon mennek a gyerekek a Rákóczi úti iskolába, ezért tartottuk fontosnak ezt az átkelőt, hogy biztonságosan közlekedjenek az otthonuk és az intézmény között.  Nem ez az egyetlen gyalogos-átkelőhely ami készül, ezen kívül a Szolnoki úti idősek otthonánál, a Vásár utca és a Petőfi út kereszteződésében, egy pedig a Kossuth Lajos úton épül. Bár az iskolakezdésre az új átkelő nem készül el, de a kivitelezőt arra kértük, hogy minél hamarabb készüljön el a munkával – tájékoztatott a helyszínen Szűcs Dániel polgármester. Mint elmondta, az új gyalogos-átkelőhelyek a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 250 millió forintos keretösszegű pályáztából épülnek meg, melyből hat belterületi út különböző szakaszai is megújulnak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában