Összefoglaló

2024.08.18. 20:00

Ismét látogatható a különleges sziget Cibakházán – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Plósz Csilla tárogatószava várta a tiszaroffi komp lejáróhoz érkezőket vasárnap délelőtt. A falunappal egybekötve tartották meg a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem búzagyűjtő-új kenyér rendezvényét.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Megszerzett pont nélkül látogatott Horváth Csaba együttese vasárnap délelőtt a Vasas II. otthonában a győzelem reményében. A Szolnoki MÁV azonban ismét kikapott és elszenvedte negyedik vereségét is zsinórban az NB III-ban.

Tűz ütött ki Cegléd külterületén egy hulladéklerakó telepen szombat hajnalban. A lángok mintegy ezer négyzetméternyi területet érintettek. A szolnoki, nagykátai, ceglédi, kecskeméti és monori hivatásos tűzoltók hét vízsugárral és egy vízágyúval eloltották a lángokat.

A közelmúltban egy észt forgatócsoport vendégeskedett Szolnokon. Érkezésükkor felkeresték Szalay Ferenc polgármestert is, aki stílszerűen a Tallinn városrészben, az Ormos parkban fogadta a stábot.

Százöt évvel ezelőtt, augusztus 13-án, Püspökladányban született Szabó Józsefné Papp Irén, aki 1948 óta él Karcagon. Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, a polgármesteri hivatal részéről dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető köszöntötte a város legidősebb polgárát és kívánt neki jó egészséget.

Tari András polgármester köszöntőjével, majd népi ételek főzőversenyével indult augusztus 17-én reggel nyolc órakor a XXIII. Jásziványi Falunap. A délelőtt folyamán ünnepélyes keretek között adták át a Jásziványért Díjat is.

Hosszú kanyargós ösvény vezet a cibakházi szigethez. A Tisza alacsony vízállásnál megörvendezteti a partjára érkezőket, homokpadján sétálva különleges látványt nyújt. A sziget néhány napra idén is előbukkant, majd a habok ismét elrejtették. Nemrég azonban újabb hír érkezett, miszerint újra látogatható a sziget.

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a vármegyeházán tartott pénteki ünnepségen. Hírportálunkon sorra bemutatjuk őket. Hárman vehették át Az Év polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében díjat, köztük Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában