Oktatás

2024.08.28. 16:30

Pótfelvételi 2024: hamarosan kiderül, kiket vettek fel a Jászberényi Campus képzéseire

Nem csak az általános felvételi eljárásban érkezett rekordszámú jelentkezés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre, hanem a pótfelvételizők körében is igen népszerűek voltak az intézmény képzései. Az idei pótfelvételi során több mint háromszázan jelentkeztek a Jászberényi Campusra.

Illés Anita

Az idei pótfelvételi eljárásában 1436 jelentkezés érkezett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre. Ez 63 százalékkal több, mint 2023-ban – tájékoztatott honlapján az egyetem. 

pótfelvételi
A pótfelvételi eljárásban 338 jelentkezés érkezett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusára
Fotó: Archív / Pesti József

A pótfelvételi során több mint háromszáz jelentkezés érkezett a Jászberényi Campusra 

Közlésükből megtudtuk, hogy az egri képzésekre 1098, a Jászberényi Campus képzéseire pedig 338 jelentkezést regisztráltak. Nappali tagozaton 169-en, levelező tagozaton 1250-en, távoktatási formában pedig 17-en szeretnének tanulni. A legtöbben a Pedagógiai Kar szakjait jelölték meg, de népszerűek voltak a Természettudományi Kar és az Informatikai Kar által kínált lehetőségek is. A pótfelvételi eljárás lezárásának, valamint a ponthatár megállapításának időpontja augusztus 29. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában