Ünnepség

2024.08.28. 14:11

A nyári diákmunka program szolnoki résztvevőit köszöntötték a városházán – galériával

Több mint 200 diákmunkás dolgozott a szolnoki önkormányzatnál, az önkormányzati fenntartású vagy tulajdonú intézményeknél vagy cégeknél nyáron, őket köszöntötték szerdán a városháza dísztermében. A nyári diákmunka program számos lehetőséget kínált a fiataloknak a városszerte, a legtöbben a polgármesteri hivatalban kaptak feladatot.

Molnár-Révész Erika

Összesen 239 diák élt idén a nyári diákmunka program adta lehetőségekkel Szolnokon, a 16 és 25 év közötti, jellemzően középiskolás fiatalok 6 órás munkában dolgoztak, általában 2 héten keresztül. Őket köszöntötték szerda délelőtt a városházán.

Nyári diákmunka program
A szolnoki nyári diákmunka program résztvevőit köszöntötték szerdán a városházán. A fiatalok számos érdekes munka közül választhattak az önkormányzati intézményekben, cégeknél. 
Fotó: Mészáros János

Hasznosan, jó hangulatban telt a nyári diákmunka program Szolnokon

– Én a Damjanich János Múzeumban dolgoztam, régi fotókat másoltam át számítógépre. Nagyon érdekes volt, hiszen így beleláthattam egy kicsit Szolnok múltjába. Örülök, hogy ennyi lehetőségünk van a nyári munkára, hiszen nagyon sok önkormányzati intézményben dolgozhatunk – mondta az eseményen Nagy Ervin  Dénes, a Varga Katalin Gimnázium 11-es  tanulója. 

Csontos Csenge, aki a nyári diákmunka program szervezésében is aktívan részt vett,  a polgármesteri hivatal személyügyi osztályán kapott munkát. 

– Adminisztrációs feladataim voltak, két hétig dolgoztm, és nagyon élveztem. Mindenki segítőkész és kedves volt, jövőre is vissza szeretnék jönni. A nyári diákmunka egy nagyon jó lehetőség hogy felkészüljünk arra, mi vár ránk a gimnázium, vagy az egyetem után – mondta a kerekesszékben ülő fiatal lány. 

Volt, aki vizet osztott a nagy melegben, Tarcza Emma éppen ezt tette a köszöntés napján is a polgármesteri hivatal előtt. 

– Múlt héten kezdtem, vizet osztunk a járókelőknek. Nagyszerűnek tartom ezt a lehetőséget, hiszen egy kis pénzt is lehet vele keresni, és hasznosan telik az idő. Emellett mindenki nagyon segítőkész és kedves itt, a polgármesteri hivatalban – hangsúlyozta a diákmunkás. 

A legtöbben a polgármesteri hivatalban kaptak munkát

Az ünnepségen dr. Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző köszöntötte a megjelenteket. 

– Százhatvannégyen a polgármesteri hivatalban dolgoztatok, próbáltunk minél változatosabb munkákat, területeket megmutatni nektek. Volt, aki a nyári táboroztatásban vett részt, és volt, aki a nagy melegben vizet osztott. Sokan dolgoztatok külsős helyszíneken is, például az Ormos Imre parkban, vagy a Kalandparkban segédkeztetek. Több mint 40 fiatal pedig a Sportcentrumnál dolgozott, például a Véső úti strandon, vagy a kajak-kenu pályánál – sorolta a főjegyző, aki Steve Jobs egykori Apple vezérigazgatót idézve azt kívánta a fiataloknak, hogy olyan munkát végezzenek majd felnőtt korukban, melyet szeretnek, ha nem olyat találnak, akkor kutassanak utána. Szalay Ferenc polgármester beszédében a munkát a sporthoz hasonlította, hiszen mindkettő kitartást igénylő feladat. 

"A munka, ahogy a sport is, kitartást és fegyelmet kíván"

– A mai világban egyre többször előfordul, hogy a fiatalok nem tudnak kitartani a munkájuk mellett. Igen, szeretni kell a munkát, de tudni kell mindenkinek harcolni is. Képesnek kell lenni a saját, a család vagy a közösség érdekeiért kőkeményen dolgozni. Örülök annak, hogy itt vagytok, és két hétig itt dolgoztatok, annak, hogy vállaltátok, hogy nyáron, amikor más lehet hogy nyaral, vagy pihen, ti a munkát választottátok. És amellett, hogy így a családi költségvetéshez is hozzá lehet járulni, nagyon fontos, hogy a program ideje alatt kapcsolatokat is lehet építeni – hangsúlyozta a városvezető. 

Az ünnepség végén a nyári diákmunka programban résztvevő fiatalokat ajándékcsomaggal jutalmazták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában